Peugeot odhalil svoju predstavu autonómneho vozidla konceptom INSTINCT

Technológie každým rokom napredujú a čoraz viac sa približujeme scenárom zo sci-fi filmov. S množstvom asistenčných systémov v dnešných vozidlách už nemusíme venovať riadeniu takú pozornosť ako kedysi. Príkladom je automobilka Tesla ktorá ako prvá predstavila sériovú verziu autonómneho riadenia, no nezaháľajú ani ostatné automobilky.

Peugeot na autosalóne v Ženeve predstaví ďalší úchvatný koncept. Treba povedať že francúzi to s dizajnom konceptov skutočne vedia, o čom svedčí napríklad aj Peugeot Fractal z roku 2015 alebo Citroen Metropolis. Horšie to už je pri pretavení konceptu do sériovej výroby.

Instinct je karosériou dizajnové kombi, takzvané shooting brake. Dvere majú charakteristiku open space čiže zadné sa otvárajú proti smeru jazdy, podobne ako pri Opel Meriva. Chýbajú taktiež spätné zrkadlá ktoré nahradili kamery. Operačný systém auta predstavuje 2 základné jazdné režimy. Drive Mode, kedy je možné vozidlo šoférovať, pod ktorý ďalej patrí Boost Mode pre dynamickú jazdu a Relax Mode pre odreagovanie sa. Druhý Autonomous Mode pod ktorý patrí dynamický Sharp mode a oddýchový Soft Mode ktoré sú plne autonómne. Vozidlo je schopné pomocou aplikácie Samsung Artik Cloud sychronizovať údaje z rôzných zariadení ako napríklad vášho smartphonu a vybrať tak optimálny jazdný režim.

Pod kapotou Instinctu pracuje plug-in hybrid s kombinovaným výkonm 300 koní a pohonom všetkých kolies. Bližšie info zatiaľ nieje dostupné.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBMW radu 1 Sedan, bohužiaľ len pre Čínu
Nasledujúci článokRange Rover Velar odhalený!