Hyundai Kona

Ubehlo pár týždňov od kampane kórejskej automobilky na ich nový model Kona, ktorý je prototypom malého SUV. V hierarchii modelov automobilky sa tak dostáva o priečku nižšie ako je model Tucson. Názov Kona dostalo po pobrežnom regióne na Havaji. Exotický názov však zatienil výrazný dizajn, ktorý sme mali možnosť vidieť na neoficiálnych fotografiách.

Automobilka vsadila na ich nový trend rozdeľovania svetlometov. „Cik-cakovú“ masku chladiča dopĺňajú na každej strane až štyri samostatné jednotky. Celkom dole sú hmlovky, na hrane kapoty dominujú denné diódy doplnené o smerovky. V strede sa nachádzajú hlavné svetlá a sú dopĺňané drobnými odrazkami, pričom sú oba prvky umiestnené v tmavo nalakovaných dieloch. Na zadnej časti automobilu sa nachádza hojné množstvo plastu. Nechýba však chróm, či akási napodobenina strieborných plechov. Tento dizajn je dopĺňaný o zadné svetlomety s LED technológiou. V ponuke bude taktiež kontrastná strecha. Farebná škála bude pozostávať z desiatich možných farieb a diskami kolies s priemerom od 16“ po 18“.

Čo sa týka interiérovej časti nám Kórejci viac nenapovedali, no z fotiek prototypu môžeme konštatovať, že vnútri bude dominovať head-up displej, čo bude pre značku premiéra. Palubovka bude dopĺňaná o kontrastné lemovanie výduchov ventilácie. Zvoliť si budete môcť taktiež rôzne bezpečnostné systémy, či kvalitnú sústavu reproduktorov značky Krell.

To najdôležitejšie na záver. Zo záberov vidieť, že Kona bude poháňaná motor s označením 1.6T 4WD. Ide o turbomotor s objemom 1,6-litra a výkonom 130 kW / 177 koní. Mal by byť spojený so sedemstupňovou automatickou prevodovkou a pohonom všetkých štyroch kolies. Vďaka tomu dosiahne hranicu 100 km/h v priebehu 7,7 sekundy a maximálna rýchlosť bude 210 km/h. V Európe hlavnú úlohu zohrá litrový trojvalec s výkonom 88 kW / 120 koní spriahnutý so 6-stupňovým manuálom. V polovici budúceho roka príde aj 1,6-litrový dieselový motor s dvoma variantmi naladenia, prevodovkou aj pohonom.

Kona by mala byť konkurentom pre dostupné automobily, ktorými sú Citroën C4 Cactus a Nissan Juke. Dá sa teda povedať, že Kona bude mať hranicu pod 15 000 eur.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJzdroj
Predchádzajúci článokRivalita medzi najslávnejšími modelmi automobiliek ! BMW E30 M3 vs. Mercedes-Benz EVO II a další…
Nasledujúci článokOficiálne BMW radu 6 Gran Turismo