startstop

Pripravte sa, najväčšie dopravné obmedzenia na D1 medzi Sencom a Bratislavou!

Práce na D1 na stavbe mimoúrovňovej križovatky Triblavina už sú v plnom prúde. Cieľom celej stavby je odľahčenie dopravy na okolitých frekventovaných cestách.

,,Od 11.8.2018 bude v súvislosti so stavbou križovatky Triblavina na diaľnici D1 premávka obmedzovaná priebežným znižovaním počtu jazdných pruhov ako aj znížením najvyššej dovolenej rýchlosti v obidvoch smeroch,” uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Dopravné obmedzenia, s ktorými treba počítať, budú ale riadne označené. Všetko bde vyznačené prenosným dopravným značením a v prípade väčšej premávky budú dopravnú situáciu sledovať aj hliadky dopravnej polície.

Stavba križovatky Triblavina sa nachádza na 18. kilometri diaľnice D1. Úsek medzi Bratislavou a Trnavou zažíva najväčší nápor pravdepodobne v piatok, kedy prebieha „presúvanie národov“. Je navrhnutá ako mimoúrovňová, kosodĺžniková križovatka s napojením na diaľnicu D1 prostredníctvom súbežných dvojpruhových kolektorových pásov, vedených po oboch stranách diaľnice D1 v minimálnej potrebnej dĺžke.

V smere do Trnavy bude križovatka napájať priľahlé obce v smere Bernolákovo – Veľký Biel – Senec a na druhej strane Čiernu vodu – Slovenský Grob – Pezinok. V mieste styku vetiev križovatky s mestskou zbernou komunikáciou sú namiesto stykových križovatiek navrhnuté menej kolízne turbo – okružné križovatky.Tieto budú slúžiť ako počiatok nových dopravných napojení.

A dokedy tieto dopravné obmedzenia potrvajú? 24.08. o 12:00 by sa mali práce na diaľnici a obmedzenie jazdných pruhov skončiť. Čas však býva zradný, a tak je celkom možné, že kolóna smerom z a do Bratislavy bude troška dlhšia, na aké sme zvyknutý.

Čiastočne uzatvorená je tiež diaľnica D2 v okolí mosta medzi križovatkou PatrónkaLamač. Dôvod je prostý – výmena mostných záverov. Obmedzenia by celkovo mali trvať do soboty 22.septembra, po skončení  všetkých troch etáp výmeny.

Na diaľnici D2 bude prebiehať aj ďalšia dočasná uzávierka cesty, konkrétne ľavých pruhov v oboch smeroch v mieste križovatky Jarovce. Dôvodom je plánované prepojenie s D4R7. Národná diaľničná spoločnosť zároveň upozorňuje na plánované dopravné obmedzenia na D1 v úseku Piešťany a Horná Streda. Od 13. do 19. augusta tam bude totižto prebiehať údržba vozovky.

Exit mobile version