Otázkou už iba zostáva, kedy vylepšená funkcia Google Maps príde aj k nám na Slovensko. Momentálne je totižto iba obmedzený počet krajín, ktoré si môžu novú appku užívať.

Google maps používa azda každý z nás. Ak chcem nájsť ten správny cieľ, zistiť čo najkratšiu trasu či rýchlo nájsť najbližšiu otvorenú lekáreň, vďaka tejto aplikácii je to omnoho jednoduchšie a efektívnejšie. Upozorní Vás pred kolónami alebo nehodou. To všetko sú funkcie, ktoré už poznáme. Ale čo bude veľkou novinkou?

Okrem zahnania akútneho stavu hladu dokáže najnovšie predísť aj pred pokutou. Ako? V Google Maps ste doteraz videli, že niekde pred Vami je nahlásený radar či hliadka, ale táto možnosť nebola zatiaľ nijak rozšírená, ako to má napríklad Waze.

Do navigácie vo vybraných krajinách pribudnú upozornenia na rýchlostné obmedzenia a na radary. Rýchlostné obmedzenia sa v Google Maps budú vodičom zobrazovať v ľavom dolnom rohu. Táto funkciu bude ale v súčasnosti sprístupnená pre Dánsko, Veľkú Britániu a Spojené štáty.

Upozornenia na radary sa v appke zobrazia ako ikonky kamery na ceste. Keď sa auto k radaru priblíži, zaznie aj zvukové upozornenie. Funkciu zatiaľ využijú šoféri z Veľkej Británie, Spojených štátov, Kanady, Austrálie, Ruska, Brazílie, Mexika, Indie a Indonézie.

Google sa teda konečne pomalými krôčikmi približuje k navigácii Waze, ktorú odkúpili v roku 2013 za 1,1 miliardy dolárov. Waze má tú výhodu, že podobné informácie poskytuje vodičom už niekoľko rokov.

Aplikácia začala fungovať pod záštitou Google v roku 2005. Satelitné snímky sú robené z vtáčej perspektívy. Vedeli ste že väčšina snímok miest, ktoré majú naozaj vysoké rozlíšenie, sú vlastne letecké fotografie vyhotovené z lietadla vo výške 240 až 460 metrov? Zvyšné snímky zachytávajú samozrejme satelity.

Dostupnosť tejto funkcie je zatiaľ obmedzená, nakoľko chvíľu trvá, kým sa vychytajú všetky muchy. Koniec koncov, na jednej strane môžeme byť radi, že k nám sa dostane až finálna verzia. Treba to brať pozitívne.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTest Ford Fiesta Active 1,0 Ecoboost, vyzbrojená do mestskej džungle!
Nasledujúci článokChcete Transformera? Štyria Bumblebee sú už v súkromnej zbierke!