Domov Doprava Bratislavu čakajú ďalšie zmeny v doprave! Onedlho pribudnú nové BUS pruhy a...

Bratislavu čakajú ďalšie zmeny v doprave! Onedlho pribudnú nové BUS pruhy a cyklotrasy.

Legionárska

Prejdime do mesta kde sa zmeny dotknú aj ulice Legionárska. Zmenou súčasných jazdných pruhov tu vznikne vyhradený pruh pre MHD a cyklistov, ktorý bude za križovatkou s Krížnou ulicou smerom na Račianske mýto až po vyústenie na Jiskrovej ulici. Pre individuálnu dopravu tu budú v tomto smere zriadené dva jazdné pruhy, pričom jeden z nich vznikne na úkor jedného jazdného pruhu v opačnom smere. Čiže Račianske mýto-Krížna, kde sa bude tým pádom nachádzať iba jeden jazdný pruh. Linky, ktoré tadiaľto premávajú sú 21, 25, 39 a trolejbus 210 plus regionálne autobusy.

BUS pruh Legionárska ulica
zdroj: imhd.sk
Košická

Na Košickej ulici, bol síce už počas prestavby Mlynských nív zriadený dočasný bus pruh v oboch smeroch. Tieto dočasné bus pruhy sa stanú  s menšími úpravami trvalými. K mostu Apollo bude vyhradený pruh pre MHD a cyklistov začínať pred križovatkou s Mlynskými nivami/ Prievozskou v smere od Dulovho námestia a končiť bude pred odbočkou k dočasnej autobusovej stanici. Linky, ktoré využijú túto trasu sú autobusy 50, a 68.

BUS pruh Košická ulica
zdroj: imhd.sk
Karadžičova

Na Karadžičovej ulici bude bus pruh s „cyklo trasou“ v smere ku Krížnej v úseku od zatávky Malý trh po ulicu Bazová. Riešene bus pruhu bude na úkor existujúceho jedného jazdného pruhu, takže zostane jeden jazdný pruh pre autá. Bus pruh bude zriadený aj na križovatke s ulicou Mlynské nivy v priamom smere od Grösslingovej ulice. Linky ktorý sa to dotkne sú autobusy 21, 25, 78, 88 a trolejbus 210.

BUS pruh Karadžičova ulica
zdroj: imhd.sk

Mesto všetkými týmito zmenami chce vodičov namotivovať aby prestali s využívaním  áut a presadli na alternatívne spôsoby dopravy, akými sú napríklad mestská hromadná doprava, bicykle alebo kolobežky. Bohužiaľ vodiči, sa kvôli týmto zmenám budú musieť obrniť pevnými nervami. Predmet zákazky bude financovaný z rozpočtu Hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
Predchádzajúci článokMitsubishi po rokoch oživuje označenie Ralliart. Evo to nebude
Nasledujúci článokSuzuki Jimny príde v „predĺženej“ verzii. Dostane sa aj na Starý kontinent?