startstop

Diaľnica D3 v úseku Svrčinovec – Skalité bude úplne uzavretá

Chystáte sa na Oravu? Pripravte sa na dopravné obmedzenia. Národná diaľničná spoločnosť upozorňuje na úplnú uzávierku diaľnice D3 Svrčinovec – Skalité.

Národná diaľničná spoločnosť avizuje, že od pondelka 9.augusta 2021 od ôsmej hodiny rannej až do 31.augusta 2021 do ôsmej hodiny večernej bude uzavretá diaľnica D3. Dôvodom je pravidelná údržba, servis a opravy v tuneloch Poľana -Svrčinovec a taktiež aj opravy na vozovke diaľnice.

„Doprava bude vedená po obchádzkovej trase v smere do Poľska po ceste I/11 v smere do Českého Tešína cez obec Svrčinovec – Zátky. Trasa v smere z Poľska bude viesť po ceste I/12 s obmedzením do 7,5 tony,“ doplnila hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti.

Vedúca oddelenia pre média, Eva Žgravčáková tiež dodala: „Práce v tuneloch budú zamerané na čistenie ostenia tunela, chodníkov, vozovky, hlavnej a štrbinovej kanalizácie, technológií, odlučovacča ropných látok, protihlukových stien a kontrolu požiarneho vodovodu. Zároveň sa bude vykonávať servis a funkčné skúšky na technologických zariadeniach. Počas úplnej uzávierky úseku budeme vykonávať aj práce na opravách vozovky a odstraňovať vady v rámci reklamačného obdobia.“

Dopravný úsek diaľnice D3 má dĺžku 11,265 kilometra dvojprúdovej cesty s maximálnou rýchlosťou 80 km/h. Zvyšný kilometer je štvorprúdová cesta s maximálnou rýchlosťou 100 km/h. Diaľnica D3 Svrčinovec – Skalité nahradila stále existujúcu cestu prvej triedy I/12 a je súčasťou balticko-jadranského koridoru transeurópskej dopravnej siete. Na vybudovanie tohto úseku bolo potrebné zrekonštruovať aj cestu prvej triedy I/11, na dokončenie stále čaká úsek Čadca – Bukov.

Zdroj: Žilina.24.sk

Po dokončení bude maž diaľnica D3 celkovú dĺžku cca 60 kilometrov. V aktuálnej situácií sa začína križovatkou pri Hričovskom Podhradí. Tu sa križuje s diaľnicou D1 a pokračovať bude do Poľska a napojí sa tak na poľskú rýchlostnú cestu S1.

Vďaka prepojeniu s diaľnicou D1 je D3 pokračovaním dôležitého dopravného spojenia medzi Bratislavou a Žilinou. D1 je najdôležitejšou trasou na celom Slovensku. Od dopravného uzlu D2 má viesť cez celé Slovensko. Dúfajme teda, že raz sa dočkáme kompletného diaľničného prepojenia dvoch našich najväčších miest, Bratislava – Košice.

Exit mobile version