startstop

Vodiči pozor, na D2 sa budú od dnešného dňa opäť tvoriť kolóny

Opravy vozovky na diaľnici D2 medzi hraničným priechodom Brodské/Břeclav a Bratislavou budú opäť pokračovať. Tento raz bude Národná diaľničná spoločnosť (NDS) opravovať vonkajšie jazdné pruhy a krajnice. Vieme, dokedy budú trvať dopravné obmedzenia na tejto frekventovanej diaľnici. 

Opravné práce spočívajú vo výmene obrusnej a ložnej vrstvy vozovky v rôznych hrúbkach od 5 do 18 cm, v závislosti od potreby na danej časti úseku. Najskôr sa začne vyfrézovaním vozovky v požadovanej šírke a hrúbke, následne bude povrch vyzametaný a zalejú sa trhliny na vozovke. Neskôr sa aplikuje spojovací postrek a tam, kde si to stav vozovky vyžiada, bude použitá aj výstužná geomreža. Pokračovať sa bude postupným kladením nových vrstiev asfaltového koberca, ktoré budú po položení zhutnené a zavalcované.

Opravné práce potrvajú v súhrne zhruba do polovice júna, závisiac od poveternostných podmienok. Oprava D2 je rozdelená do niekoľkých častí. Najskôr sa spustia opravy vonkajšieho jazdného pruhu a krajnice na D2 v smere z Bratislavy do ČR v km 17,300 – 15,950 a to už dnes 23.5.2023 a potrvajú do piatka 26.5.2023 do 14:00 hod. Opravy v 55,020 – 54,370 boli rozdelené na dve etapy. Prvá už prebehla minulý víkend a druhá začne najbližší víkend, v sobotu 27.5.2023 od 7:00 hod. do nedele 28.5.2023 do 20:00 hod.

Harmonogram ďalších prác opravy vozovky na diaľnici D2

Doprava bude vedená vo voľnom jazdnom pruhu. NDS apeluje na motoristov, aby dodržiavali obmedzenia súvisiace s opravnými prácami, rešpektovali rýchlostné limity a boli obozretní a ohľaduplní voči pracovníkom na týchto opravovaných úsekoch. Najčastejším dôvodom často aj smrteľných nehôd je totiž práve nepozornosť vodičov alebo nerešpektovanie predpísanej zníženej rýchlosti.

Exit mobile version