startstop

VW ID. Buzz GTX je štýlový minivan na ťahanie člnov i koní

Foto: Volkswagen

Volkswagen rozširuje rodinu výkonných elektromobilov radu GTX o piateho člena – minivan ID. Buzz GTX. Dostupný bude s dvoma rázvormi, dvoma veľkosťami batérie, piatimi, šiestimi alebo siedmimi sedadlami a pohonom všetkých kolies. Jeho predpredaj odštartuje v lete. 

Volkswagen ID. Buzz GTX je vybavený dvoma elektromotormi s celkovým systémovým výkonom 340 koní. Maximálna rýchlosť je elektronicky obmedzená na 160 km/h. Elektromotory sú zásobované energiou z lítium-iónových batérií, pričom ich je možné na rýchlonabíjacích staniciach nabiť z 10 na 80 % za 26 minút s výkonom 185, resp. 200 kW. Vďaka extra výkonu a systému pohonu 4MOTION disponuje ID. Buzz GTX vyššou ťažnou kapacitou. Verzia so štandardným rázvorom dokáže utiahnuť brzdený príves s hmotnosťou do 1 800 kg, zatiaľ čo ID. Buzz GTX s dlhým rázvorom má maximálnu ťažnú kapacitu 1 600 kg. Maximálna hmotnosť prívesu sa tak zvýšila o 800 kg a 600 kg.

Foto: Volkswagen
Nová farba Cherry Red

Nárazník v štýle GTX s čiernou mriežkou nasávania vzduchu a nové prvky bočného vedenia vzduchu dodávajú ID. Buzz dynamickejší vzhľad. Nové denné svetlá sú integrované do nárazníka. GTX štandardne stojí na 20-palcových kolesách, ponuku diskov kolies však dopĺňajú aj dve nové 21-palcové prevedenia. Štandardom sú vždy svetlomety IQ.LIGHT LED. Nový lak vo farbe Cherry Red je ponúkaný výhradne pre ID. Buzz GTX. Táto červená bude konfigurovateľná ako jednofarebný lak i v kombinácii so striebornou metalízou ako dvojfarebné prevedenie.

Foto: Volkswagen
Exit mobile version