startstop

BMW oficiálne odhalilo vzhľad sériového elktromobilu i4, masívnej maske sa nevyhlo!

Mníchovská automobilka BMW predstavila vizuál prichádzajúceho BMW i4. Športovosť a agresivitu považuje za svoju prednosť.

Oficiálne fotografie predstavujú nové BMW i4 v charakteristickej bielo-modrej konfigurácií a predná maska so zvislými ľadvinkami pochádzajú zo spaľovacieho brata BMW radu 4. Charakteristický prvok Gran Coupé s klesajúcou strechou ostal takisto zachovaný. Jedná sa však o čistokrvné elektrické vozidlo. Aby bola zachovaná aerodynamika modelu, kľučky dverí spadli do karosérie a takisto pre lepšiu aerodynamiku sa zmenili kolesá. Aj keď má vozidlo pod kapotou elektromotor, BMW tvrdí, že model i4 je stále plnohodnotným BMW.

Pieter Nota, člen predstavenstva BMW sa vyjadril: „Vďaka svojmu agresívnemu a športovému vzhľadu a najlepšej dynamike v segmente ostáva BMW i4 skutočným BMW. Srdce značky BMW je teraz plne elektrické.“

BMW i4 sa na trh dostaví v priebehu roka 2021. Chýbať nebude ani elektrická športovejšia verzia v podaní BMW M Performance. V ponuke modelového radu BMW i4 bude k dispozícií viacero variant s kombinovaným dojazdom až 590 kilometrov, samozrejme podľa najprísnejšej smernice WLTP. Čo sa týka výkonu, tak tešiť sa budeme môcť takisto na viacero verzií a to až do výkonu 390 kW / 530 koní. Z pokoja na 100 km/h toto plne elektrifikované BMW zrýchli v priebehu štyroch sekúnd.

Viac parametrov, prípadne výkonnostných, či dojazdových vecí zatiaľ nevieme, nakoľko sa aktuálne predstavil iba vzhľad samotného vozidla. Viac informácií ohľadom prichádzajúceho BMW i4 sa dozvieme v najbližších týždňoch.

Exit mobile version