Domov Elektromobilita Arrival a Uber sa spojili. Čo majú v pláne ?

Arrival a Uber sa spojili. Čo majú v pláne ?

Arrival car EV

Arrival, začínajúca spoločnosť, ktorá sa zaoberá vývojom elektrických vozidiel, so sídlom vo Veľkej Británii potvrdila, že uvedie na trh účelový elektromobil pre odvetvie hromadnej dopravy. Automobil debutuje neskôr v tomto roku, predtým ako sa začne vyrábať.

Tento projekt je výsledkom spoločného úsilia spoločnosti Arrival a americkej spoločnosti Uber. Tiež je celkom úhľadne prepojený s plánom Clean Air Plan. Ten do roku 2025 chce, aby všetci Uber vodiči v Londýne prešli na elektrický pohon.

Uber ma pripravený poriadny balík peňazí

Uber už vyzbieral 135 miliónov libier, ktoré sa rozdelia na granty. Tieto financie majú jeho vodiči minúť na nové elektromobily. Spoločnosť tiež pozýva vodičov Uberu, aby sa zapojili do procesu navrhovania svojho nového EV. Ide im o to, aby auto čo najlepšie vyhovovalo ich potrebám. Spoločnosť Arrival tvrdí, že jej auto bude uprednostňovať pohodlie posádky, vodiča a bezpečnosť. Zároveň chcú zaistiť, aby si cestujúci užili prémiový zážitok.

Arrival car EV

Bez ohľadu na to, aké vozidlo bude, bude musieť byť najmä spoľahlivé. Spoločnosť tvrdí, že ich plánované vozidlo bude môcť prekonať viac ako štvornásobnú vzdialenosť priemerného osobného automobilu. Pričom spoločnosť uvádza predpokladanú ročnú prejdenú vzdialenosť až 50 000 km. Aký je zdroj ich odhadov však spoločnosť neuviedla.

Arrival Van je už na svete

Pri marcovom uvedení dodávky s názvom “Arrival Van” Patrick Bion, vedúci produktu spoločnosti, mimochodom spomenul, že spoločnosť Arrival môže čoskoro postaviť elektromobil, ktorý by pravdepodobne využíval rovnakú elektrickú technológiu, aká sa používa v úžitkových vozidlách spoločnosti. Taktiež dodal: “Mnoho našich technológií sa používa vo všetkých našich vozidlách – ako veľkých dodávkach, malých dodávkach, autobusoch, nákladných vozidlách, automobiloch, nech už sú akékoľvek.

V najbližších niekoľkých rokoch uvedieme hneď niekoľko produktov. Sme tu, aby sme riešili adaptáciu elektrických vozidiel všade, kde to potrebujeme. Všetko, čo robíme, je o riešení škálovateľnosti produktu. Ide o riešenie procesu montáže a nákladov na užívateľskú skúsenosť. A to aplikujeme na všetky výrobky, o ktorých si myslíme, že musíme.” hovorí Bion.

Arrival Van
Príde aj sedan a hatchback

Spoločnosť Arrival už vyvinula komponenty primeranej veľkosti pre použitie v elektrickom automobile. Napríklad modulárny akumulátor vozidla Arrival Van môže byť zmenšený na 67 kWh alebo 89 kWh. Pričom obidva by mali byť schopné zapadnúť medzi nápravy typu sedan alebo hatchback. Pravdepodobne budú tieto modely tiež poháňané elektromotorom Van s výkonom 201 koní.
Hodnoty maximálneho dojazdu batérií by sa mali oproti dodávke tiež zlepšiť. To vďaka aerodynamickejšiemu tvaru vozidla a nižšej pohotovostnej hmotnosti. Očakávame, že obe možnosti by mali byť schopné na jedno nabitie prekonať najmenej 320 kilometrov. Zatiaľ čo každý model by mal byť vybavený technológiou rýchleho nabíjania jednosmerného prúdu 120 kW.

Rovnako ako pri dodávke Arrival Van sa očakáva, že automobil bude zostavený pomocou konštrukčnej metódy, pri ktorej sú ľahké hliníkové kompozitné panely prehodené cez hliníkový podvozok. Spoločnosť tvrdí, že panely sú lacnejšie a odolnejšie voči drobným nehodám ako tradičné oceľové panely a zároveň sú imúnne voči korózii. Tak či onak, Arrival to myslí so vstupom na trh elektromobility vážne a chce sa stať silným hráčom.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokHyundai si pre Európu pripravil špecialitu. Prichádza Genesis G70 Shooting Brake.
Nasledujúci článokChystajte si peňaženky! Hyundai i20 N prichádza so slovenskými cenami !