Domov Elektromobilita Na elektrickej kolobežke rýchlosťou ako na aute? Niektoré dokážu ísť až 100...

Na elektrickej kolobežke rýchlosťou ako na aute? Niektoré dokážu ísť až 100 km/h

 V poslednej dobe sa s elektrickými kolobežkami roztrhlo vrece. Pomaly každý si už jazdu na takejto kolobežke vyskúšal. Niektorí si dokonca porovnávajú svoje schopnosti a často krát to neskončí dobre či už pre nich alebo pre náhodných okolo idúcich. 

Pre ľudí, ktorý radi skúšajú svoje zručnosti a bojujú so súťaživosťou svitá na lepšie časy. Prví zaregistrovaní odvážlivci budú pri zrode novej motoristickej disciplíny Voltrace, pri ktorej budú na kolobežkách atakovať rýchlosť 100 km/h .

Voltrace
Pretekanie nepatrí do ulíc.

Tak ako pri každom dopravnom prostriedku, aj pri elektrických kolobežkách je prvoradá bezpečnosť. Tá ide často krát bokom a preto sa organizátor a zároveň najväčší predajca elektrických kolobežiek v Európe Voltride, rozhodol nalákať všetkých pouličných pretekárov do arény, kde si budú môcť zmerať sily medzi sebou. Riaditeľ spoločnosti verí v úspech novej disciplíny, nakoľko tento typ motoršportu je ekologický a hlavne v pomere k klasickému motoršportu finančne nenáročný.

Voltrace
Aj pre menej odvážnych.

Pred hlavnou náplňou programu budú pre širšiu verejnosť dostupné aj voľné jazdy, kde si môžu disciplínu vyskúšať. Následne po týchto voľných jazdách bude nasledovať hlavný bod programu. Samotné preteky. Tie budú rozdelené do dvoch samostatných kategórií. Pre menej odvážnych bude dostupná kategória Time Attack, kde ich jediným súperom bude čas. Budú mať celú trať len pre seba a ich jedinou úlohou bude prejsť jedno kolo v čo najlepšom čase. Zúčastneným budú započítané tri najlepšie časy. Tí najlepší v tejto disciplíne získajú pozvanie do majstrovských pretekov, ktoré budú pripomínať skôr klasické okruhové preteky. Bude možné použiť svoju vlastnú elektrickú kolobežku, ktoré budú rozdelené do skupín podľa hmotnosti. V prípade, že svoju kolobežku nemáte, organizátor pretekov, spoločnosť Voltride dodá svoje vlastné kolobežky, čím vyrovnajú sily všetkých pretekárov.

Voltrace
Stávka na známu tvár.

V rámci propagácie svojho eventu stavila firma Voltride na istotu. Celé preteky budú pod záštitou úspešného slovenského automobilového pretekára Maťa Homolu, ktorý momentálne našu krajinu reprezentuje v európskych majstrovstvách cestovných vozov, ukázal sa však už aj na svetovom šampionáte.

Voltrace
Pretekať sa bude v Petržalke.

Celý program, vrátane voľných jázd sa odohrajú v priestoroch Kart One arény v bratislavskej Petržalke. Voľné jazdy sa uskutočnia 11. a 25. augusta, pričom hlavné preteky sú na programe 27. augusta.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJNDS
Predchádzajúci článokCitroen Berlingo dostal nové vylepšenia
Nasledujúci článokTradičná automobilka búra tradície. Morgan mieri do terénu