startstop

Hyundai Grandeur, takto to dopadne keď sa spojí minulosť s budúcnosťou.

Vo svete sa čoraz viac rozmáha spojenie starých áut a moderných technológii. V Hyundai Heritage Series predstavujú svoj už druhý model, Hyundai Grandeur s ktorým sa vrátite do roku 1986.

V apríli nám Hyundai Heritage Series priniesol ich prvý model s názvom Pony. O jeho dizajn sa postaral dizajnér Giogetto Giagiurio, ktorý má vo svojom portfóliu aj také skvosty akými sú Lancia Delta alebo Lotus Esprit. Model Pony spája staromódny dizajn s najmodernejšími technológiami z modelu Ionic 5. Tentokrát svetu ukázali nádherný model Hyundai Grandeur.

Hyundai Heritage Grandeur
35. narodeniny. 

Tento najnovší kúsok prichádza z dielne, ako darček, na oslavu 35. výročia prvého sedanu uvedeného na juhokórejský trh. Po ôsmich mesiacoch tvrdej driny sa vývojárom podarilo skĺbiť retro s futuristickým vzhľadom. To sa týka ako zovňajšku tak aj interiéru. Celý projekt vznikal pod záštitou tímu špecializovaného na interiéry spoločnosti Hyundai Motor, keďže najviac zmien sa odohralo v interiéri.

Retro exteriér. 

Najnovší model Grandeur si zachoval hranaté tvary ale kombinuje ich s viacerými modernými prvkami. Do moderného šatu boli prestrojené napríklad maska chladiča, disky kolies a vonkajšie spätné zrkadlá. Ďalšou veľmi dôležitou zmenou, ktorá ľudskému oku rozhodne neunikne sú predné a zadné svetlá. Tie sú tvorené pixelovými LED diódami, po vzore z modelu Ionic 5.

Hyundai Heritage Grandeur
Srdce vo vnútri.

V interiéri sa dopĺňa retro dizajn s tým futuristickým. K staromódnym patrí napríklad jedno-ramenný volant a hlavica radiacej páky. Futuristickú stranu zase zastáva ultra široký displej a vertikálny dotykový displej. Veľmi neobvyklou funkciou tohto displeja je funkcia klavíra. Do 80-tych rokov vás taktiež prenesie bordové zamatové čalúnenie. V roku 1986, keď bol prvý Grandeur uvedený na trh, bol velvet považovaný za špičku. O vnútorné osvetlenie sa starajú zrkadlá, ktoré vyžarujú svetlo bronzovej farby. Tie môžeme bežne vídať v historických zariadeniach.

Hyundai Heritage Grandeur
Rozhodne nie je posledný.

Divízia Hyundai Heritage Series s týmto modelom rozhodne nekončí. Ako ďalší by mal prísť rad na model Galloper, ktorý je dvojičkou s Mitsubishi Pajero. Myslíte si, že budú mať tieto elektromobily, ktoré vás vezmú späť do minulosti úspech?

Exit mobile version