Domov Elektromobilita Everrati sa pustilo do transformácie Porsche 964, výsledok je viac než zaujímavý

Everrati sa pustilo do transformácie Porsche 964, výsledok je viac než zaujímavý

Porsche 911 ako elektromobil? Nie, to nie je zlý vtip, minimálne pre spoločnosť Everrati. V súčasnosti existuje niekoľko spoločností, ktoré dokážu premeniť klasické autá na elektrické vozidlá. Spoločnosť Everrati so sídlom v britskom Oxfordshire sa však stala prvou, ktorá obrátila svoju pozornosť na Porsche 911 Cabriolet.

Spoločnosť Everrati tvrdí, že jej zamestnanci pracovali najmä na zachovaní pôvodného charakteru modelu Porsche 911. Chcú zachovať charakteristické vlastnosti prostredníctvom „optimalizácie rozloženia hmotnosti, odozvy podvozka a výkonu originálu“. Na základe generácie 964 modelu 911 je oficiálny názov novej kreácie Everrati (kvôli prísnym právam Porsche na pomenovanie) Redefined Porsche 911 964 Wide Body Cabriolet. Ak by si majitelia želali vrátiť svoju elektrickú 911 späť do základu so spaľovacím motorom, neexistuje prekážka. Everrati totiž zaisťuje, že všetky úpravy každého exempláru je možné vrátiť späť do pôvodného stavu.

Zlepšil sa dojazd aj výkon

Firma Everrati už pracovala na elektrifikácii Porsche 911 v podobe modelu Porsche 911 Signature EV. Rovnako ako toto auto, aj kabriolet má základy v modeli s označením 964. Vo svojej najbúrlivejšej podobe poskytuje výkon viac ako 500 koní a krútiaci moment cez 500 Nm. K dispozícii má byť aj verzia s nižším celkovým výkonom 400 koní. Everrati uvádza zrýchlenie z 0-100 km/h pod štyri sekundy. Vďaka väčšej, 62kWh batérii sa dojazd zvýšil z 240 kilometrov v kupé na viac ako 320 kilometrov pre model drop-top.

Pokiaľ ide o dobíjanie, spoločnosť Everrati tvrdí, že dobitie batérie z 10 na 100 percent potrvá iba niečo menej ako hodinu. Pri kupé podvozok prešiel vylepšeniami, aby sa vyrovnal s extra výkonom a rovnaký príbeh čaká aj kabriolet. Vŕtané a odvzdušnené brzdové kotúče, väčšie strmene Brembo a nové nastavenie odpruženia „coilover“ s možnosťou plne nastaviteľného tlmenia by mali pomôcť udržať elektrickú 911-ku čo najlepšie ovládateľnú.

Celkom zaujímavá spoločnosť

Prepracovaný bol aj interiér, s vlastnou klimatizáciou a moderným informačno-zábavným systémom Porsche. Interiér disponuje ukazovateľmi inšpirovanými elektrickými vozidlami Porsche a novými elektricky nastaviteľnými sedadlami potiahnutými kožou, alcantarou alebo látkovým čalúnením. Elektrický kabriolet 911 sa pripája k niekoľkým ďalším ikonickým prepracovaniam elektromobilov v stajni Everatti. Sem patria modely ako napríklad Land Rover ‘Series’ IIA, Ford GT40 a Mercedes-Benz SL ‘Pagoda’.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNový Ford Bronco dostáva úpravu od Hennessey Performance
Nasledujúci článokVeľký test zimných pneumatík – ak sa nechcete zabiť, týmto čínskym šmejdom sa vyhnite