Domov Elektromobilita Nový výrobca luxusných vozidiel AEHRA predstavuje prvý model

Nový výrobca luxusných vozidiel AEHRA predstavuje prvý model

Názov spoločnosti AEHRA nie každému niečo hovorí. Ide o nového hráča na trhu s luxusnými SUV vozidlami a aktuálne ponúka najnovšie technológie v EV vozidlách.

Pred pár mesiacmi do nášho krásneho automobilového sveta pribudla talianska značka AEHRA. Sídlo spoločnosti sa nachádza v Miláne a dizajnérom prvých vozidiel je bývalý šéfdizajnér športovej automobilky Lamborghini. Možno aj to hovorí svoje o dizajne chystanej elektrickej novinky.

Aktuálne značka predstavila svoj prvý počin a vonkajší dizajn svojho SUV. Ide o trošku pozmenený štýl, ktorý bol prvotne predstavený v Miláne, kde sídli aj samotná značka. Prvé SUV od AEHRA hovorí o jedinečnosti a maximálnom využití dizajnového potenciálu, ktorý sa zachováva aj s pohonom čisto elektrickým.

SUV bude disponovať rázvorom kolies 3 metre. Charakteristické bude svojou prednou nízkou časťou a krátkymi prednými a zadnými prevismi. Tu sa dokáže vozidlo od AEHRA krásne odlíšiť od svojej konkurencie, nakoľko takýmito „doplnkami“ nedokáže disponovať žiadne iné vozidlo. Charakteristické LED svetlomety budú špecifikom tohto vozidla a osvetľovacie pásiky dopomôžu k zvýrazneniu vonkajších okrajových spodných otvorov. Vizuálny podpis tak bude nezameniteľný.

AEHRA sa rozhodla ísť proti prúdu a odpútava sa od štandardne zaužívaných liniek talianskych vozidiel. Predok je zahnutý, elegantná línia pokračuje cez strechu až do kasne ku zapusteným odvodovým kanálikom na zadnej časti vozidla. Líniu podčiarkujú okná otvárajúce sa dohora, nie však po štýle Lamborghini, ale po štýle Tesly.

Dokáže aerodynamika čarovať s dojazdom?

AEHRA si osvojila inovatívny aerodynamický manažment s pohyblivými prvkami vpredu aj vzadu. Práve tieto doplnky budú dopomáhať k športovejšej a dynamickejšej jazde. Majú však aj za úlohu chrániť posádku vďaka aktívnej bezpečnosti. Doplnky majú za následok aj lepší odporový koeficient.

Celková dĺžka vozidla by podľa zverejnených parametrov mala byť +- 5,1 metra. Samotná váha určite prekročí 2 tony. Vozidlo bude postavené na dvojrozmerných kolesách a to 285/35 R23 vpredu a 285/35 R24 vzadu. Odhadovaný výkon vozidla je v rozmedzí 550 až 600 kW. Maximálna rýchlosť bude elektronicky obmedzená na 265 km/h. Dojazd na plné nabitie bude cca 800 kilometrov. Cena? 160 – 180 tisíc dolárov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPoznáte tohto chlapíka? Má najlepšiu prácu na svete
Nasledujúci článokTEST Jazdenky: Toyota C-HR Hybrid 2018 po 120 000 kilometroch, oplatí sa?