startstop

Mercedes sa pochválil unikátnym showroomom, chýba mu podstatná vec

Showroomy nových vozidiel sa nachádzajú takmer v každom krajskom meste a takmer každá automobilka tam má svoje zastúpenie. Mercedes však prichádza s novinkou.

Nemecká automobilka Mercedes-Benz otvorila svoju vôbec prvú predajňu zameranú na vozidlá radu EQ. Čo je paradoxom, tak showroom sa nenachádza v rodnom Nemecku a dokonca ani v Európe, kde je trend elektromobility na veľkom vzostupe. Nový showroom pre vozidlá EQ sa nachádza totiž na východe zemegule, v Japonsku. Konkrétnejšie sa tento špeciálny showroom nachádza v Jokohame a k pozretiu tam je všetkých 5 modelov značky Mercedes-EQ. Chýbať taktiež nemôže ani servisná časť na údržbu týchto vozidiel.

Predajňa vozidiel Mercedes-EQ bola spustená do prevádzky na Mikuláša. K nazretiu tu nájdete vozidlá Mercedes EQA, EQB, EQC, EQE a samozrejme vlajkovú loď značky, EQS. Celá predajná časť spolu aj so servisnou častou stojí na 1.220 metroch štvorcových.

Podľa slov nemeckého zastúpenia v Japonsku tu pracujú špeciálne vyškolení zamestnanci, ktorí dokážu potenciálnym zákazníkom dať všetky potrebné informácie ohľadom vozidiel EQ. Automobilka v tomto showroome taktiež spustila službu MB Rent. Ide o krátkodobý, ale aj dlhodobý prenájom vozidiel s čisto elektrickým pohonom. Samozrejmosťou je rýchlonabíjačka pri predajni či vyskúšanie si zariadenia V2H – Vehicle to Home.

Samotná predajňa bude postupovať trendom ekologickej udržateľnosti. Časom sa bude inštalovať solárny systém, ktorý bude zabezpečovať elektrinu pre celú prevádzku z obnoviteľných zdrojov. Mercedes sa rozhodol pre Japonsko ako prvú krajinu s EQ showroomom na základe potenciálu a napredovaniu predaja elektrických vozidiel na tomto trhu. Nemecká automobilka však stále spolupracuje a bude spolupracovať so svojimi 204 autorizovanými predajcami a 167 certifikovanými servismi po celom Japonsku. Automobilka sa taktiež snaží o posilnenie predaja elektrických vozidiel po celej krajine.

Exit mobile version