Domov Elektromobilita Lidl spustil predaj vlastného wallboxu, jeho cena vás prekvapí

Lidl spustil predaj vlastného wallboxu, jeho cena vás prekvapí

Svoj vlastný domáci wallbox, respektíve nabíjačku na elektrické vozidlá, už ponúka aj Lidl. Jeho parametre sú výborné a môžete ho mať doma do troch dní. Cena je bezkonkurenčná.

Nemecký diskontný potravinový reťazec je známy svojimi napodobeninami známych značiek a ich produktov. Na Slovensku si počas svojej existencie dokázal vybudovať meno kvalitnej a dostupnej alternatívy pre všetkých. Okrem potravín sa však angažuje aj v takzvanom non-food segmente, ktorý sa postupne stáva kľúčovým. Veď to asi všetci poznáte: idete spraviť malý nákup na víkend a skončíte na pokladni s novým hriankovačom alebo vŕtačkou.

Práve náradie, ktoré Lidl predáva pod značkou Parkside, si získalo množstvo fanúšikov nielen na poli domácich kutilov. Je to logické, keďže nie každý je ochotný vyhodiť za vŕtačku niekoľko stoviek eur, keď ju môže mať za niekoľko desiatok eur. Ponúkaný sortiment je však podstatne pestrejší na e-shope a práve tam sa nedávno objavila novinka, ktorá zaujme hlavne fanúšikov elektromobility.

Výkonný wallbox

V ponuke sa totiž objavil produkt s názvom Ultimate Speed Nástenná nabíjacia stanica. Ako už z názvu vyplýva, ide o nástennú nabíjačku pre elektromobily, známu aj ako wallbox. Jeho výkon dosahuje výborných 22 kW a priamou súčasťou je aj kábel s koncovkou Type 2, ktorá je dnes už štandardom pre všetky elektromobily. Na internetovom obchode je v súčasnosti k dispozícii len 22 kW verzia, no podľa českého portálu auto.cz by neskôr mala pribudnúť aj slabšia 11 kW verzia.

Dizajn zariadenia je veľmi jednoduchý, no poteší vás predovšetkým veľký plne farebný displej, ktorý zobrazuje nastavenia nabíjacieho výkonu, stav nabitia, čas nabíjania, množstvo dodávanej energie a nabíjacie napätie. K dispozícii je až 9 úrovní nastavenia nabíjacieho výkonu:

  • Napájanie s 400 V~ alebo 230 V~ (automatické rozpoznanie)
    • 5 voliteľné nabíjacie výkony (pri 400 V~): cca 4, 7, 9, 11 alebo 22 kW
    • 4 voliteľné nabíjacie výkony (pri 230 V~): cca 2, 3, 4 alebo 7 kW

Dĺžka nabíjacieho kábla je 5 metrov a hmotnosť celého zariadenia je 7 kg. Montáž je určená výlučne pre certifikovaných elektrikárov a nie je povolená domácim majstrom. Zariadenie disponuje funkciou automatického prerušenia pri prehriatí a nechýba ani manažment výkonu pri inštalácii viacerých zariadení v domácnosti. Telo zariadenia je chránené voči vode s certifikáciou IP65.

Atraktívna cena

Cena je v porovnaní s konkurenciou mimoriadne výhodná. Lidl predáva svoj wallbox s výkonom 22 kW za 499 €. Očakávaná slabšia verzia by sa mala pohybovať na cene zhruba 339 €. Konkurencia atakuje pokojne aj dvojnásobok ceny, pričom častokrát neponúka ani kábel. Napríklad wallbox od ZSE stojí 749 € a kábel je v tomto prípade nevyhnutné dokúpiť alebo vlastniť. Ponuka na známom internetovom obchode Alza.sk sa blíži k hranici 1 000 €.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.6 / 5. Počet hodnotení 112

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST BMW 230e xDrive Active Tourer – donaha obnažuje lesk a biedu plug-in hybridov
Nasledujúci článokTEST Nissan Townstar Combi – dokáže nahradiť obľúbené MPV modely?

4 COMMENTS

Comments are closed.