startstop

Ram 1500 REV sa predstavil počas Super Bowlu

Úplne nový Ram 1500 REV, prvý elektrický pick-up značky Ram Truck, mal svetovú premiéru v 60-sekundovej reklame počas Super Bowlu. Automobil je možné už aj objednávať.

Značka Ram už predtým predefinovala segment pickupov a opäť to urobí s úplne novým Ram 1500 REV,“ povedal Mike Koval Jr., CEO značky Ram patriacej do koncernu Stellantis. „Veríme, že našim zákazníkom prinesieme tú správnu škálu riešení pohonných jednotiek a Ram 1500 REV bude prvým v rade elektrifikovaných riešení, ktoré rozšíria našu súčasnú ponuku ocenených nákladných vozidiel. Sme na vzrušujúcej ceste elektrifikácie, ktorá umožní automobilke prekonať konkurenciu v rôznych oblastiach ako sú dojazd, užitočné zaťaženie, ťahanie a čas nabíjania.

Čo môžeme očakávať

Okrem modernejšie vyzerajúcej prednej a zadnej časti je tvar 1500 REV takmer identický s akýmkoľvek iným súčasným Ramom. Táto verzia má karosériu s kabínou a krátku korbu, hoci Ram ešte neuviedol, či ponúkne aj iné konfigurácie. Pod podobnou karosériou sa skrýva odlišná platforma. Je to tak z dôvodu, že REV jazdí na novej architektúre s názvom STLA Frame, ktorá je účelovo vytvorená pre elektrické modely s karosériou na ráme. Automobilka tiež potvrdila, že bude ponúkaná verzia na predĺženie dojazdu s benzínovým motorom. Na základe konvenčného vzhľadu tohto sériového vozidla neočakávame, že bude obsahovať výstrednejšie prvky z koncepčnej verzie ako napríklad tretí rad sedadiel. Výroba úplne nového Ram 1500 REV sa začne budúci rok.

Plán Stellantisu sa začína napĺňať

Záujemcovia môžu prejsť na stránku RamREV.com, aby sa o novom modeli Ram 1500 REV dozvedeli viac, pozreli si novo vydané obrázky alebo si prípadne zabezpečili miesto na predobjednávku vozidla prostredníctvom programu Rev Insider+. Za jednorazový vratný poplatok 100 USD program umožní rezervovať si miesto v rade na predobjednávku. Záväzok značky Ram ponúkať celé portfólio elektrifikovaných riešení podporuje strategický plán Stellantis Dare Forward 2030.

Exit mobile version