startstop

Mansory Gronos – krikľavé peklo so šiestimi kolesami

Foto: Mansory

Mercedes triedy G ponúka už v základnom prevedení výborné terénne schopnosti, ktoré zákazníci využívajú podstatne častejšie ako pri klasických SUV. Mansory Gronos 6×6 však tieto schopnosti posúva na ešte vyššiu úroveň, pričom nezabúda ani na špecifický štýl, ktorí zákazníci Mansory milujú.  

Rovnako ako pri MANSORY Gronos Coupé EVO C sme veľmi hrdí na kvalitu a dokonalé remeselné spracovanie všetkých úprav karosérie a opäť a veľmi pôsobivo demonštrujeme našu vysokú odbornosť v oblasti konštrukcie karosérie,“ hovorí Kourosh Mansory, generálny riaditeľ spoločnosti Mansory. Prestavba štandardného Mercedesu G63 na pick-up s dvojitou kabínou sa vykonala pri zachovaní pôvodného dizajnového jazyka. Na želanie je teraz možné na každú kompletnú prestavbu nainštalovať jednotlivé karbónové diely, ktorých dizajn si môže určiť zákazník.

Foto: Mansory
Špeciálne mechanické úpravy

Keďže väčšina zákazníkov rada používa triedu G na cestovanie so svojimi priateľmi, v tejto komplexnej prestavbe sú namontované aj výklopné zadné dvere. Táto prestavba uľahčuje nastupovanie dozadu, a preto ponúka najlepší možný vstupný komfort v súlade s mottom „Nový prístup k luxusu“. Táto prestavba vyžadovala veľa technického a konštrukčného úsilia. Nielenže sa museli zrkadlovo posunúť úchyty dverí od B stĺpika k C stĺpiku, ale aj celá technológia otvárania dverí vrátane kľučiek dverí, aby sa zachoval harmonický vzhľad auta.

Foto: Mansory

Všetky mechanické prestavby sú vykonávané pri zachovaní štandardnej bezpečnostnej technológie a všetky potrebné optické úpravy sú citlivo začlenené do celkového dizajnu vozidla. Rozšírené nášľapné lišty a karbónové prídavné diely z „konverzného programu Gronos“ inštalované po celom vozidle dopĺňajú túto kompletnú prestavbu do harmonického celku. Zariadenia na ochranu proti nárazu však striktne odlišujú Mansory Gronos 6×6 od ostatných konverzných programov triedy G od Mansory. So štyrmi prídavnými LED svetlometmi namontovanými na streche a navijakom vpredu je možné použiť ďalšie špeciálne príslušenstvo pre náročné terénne použitie.

Foto: Mansory
Regulácia tlaku v pneumatikách spoza volantu

V oblasti podvozku znamená montáž prídavnej nápravy nemenej zložité úpravy a aj tu inžinieri preukázali svoju vysokú technickú odbornosť. Spomenúť treba aj novo vyvinutú a zároveň masívne zosilnenú prednú nápravu, portálové prevody na všetkých nápravách a tiež uzamykateľné diferenciály v pozdĺžnom a priečnom smere na tretej (prídavnej) náprave. Špeciálny podvozok s vysokovýkonnými tlmičmi dopĺňa vysoký technický štandard vozidla. Výška a šírka sa zväčšili až o 250 mm a karoséria sa predĺžila o pôsobivých 1375 mm. Tak ako všetky kompletné prestavby triedy G z programu Mansory je aj Gronos 6×6 k dispozícii v pancierovej verzii.

Foto: Mansory

V závislosti od požiadaviek zákazníka môže byť automobil dodaný s cestnými alebo terénnymi pneumatikami. V prípade druhej možnosti sa používajú pneumatiky Pirelli typu Scorpion ATR s rozmermi 325/55 22. Vďaka integrovanému systému hustenia pneumatík s vysokovýkonným kompresorom a riadiacou jednotkou v kokpite možno tlak vzduchu vo všetkých šiestich pneumatikách kedykoľvek prispôsobiť príslušným terénnym podmienkam – a to všetko bez vystupovania z vozidla.

Foto: Mansory
O 50 % vyšší výkon

Vďaka rôznym úpravám hnacieho ústrojenstva dosahuje Mansory Gronos 6×6 výkon 900 koní a maximálny krútiaci moment 1 200 Nm. Zvýšenie výkonu bolo dosiahnuté najmä vďaka novému turbodúchadlu výfukových plynov so zvýšeným plniacim tlakom až na 3,45 bar, novému medzichladiču, dvom vysokotlakovým palivovým čerpadlám, upraveným softvérom motora, prevodovky a CPC, športovému vzduchovému filtru a, samozrejme, novému výfuku. Všetky tieto úpravy sa postarali o zvýšenie výkonu o 315 koní a krútiaceho momentu o 400 Nm.

Foto: Mansory

Ako pri všetkých kompletných prestavbách od spoločnosti Mansory, aj v interiéri je možné si vo všeobecnosti vybrať kožu, farby, prešívanie a karbónový dizajn podľa individuálneho priania každého zákazníka. Zvláštnosťou je strešné obloženie na štýl vozidiel Rolls-Royce s viac ako 3000 LED diódami, pričom ich dizajn a vyhotovenie je opäť možné prispôsobiť každému klientovi osobitne. a je inštalované na želanie zákazníka a môže si ho individuálne vybrať každý zákazník z hľadiska dizajnu a vyhotovenia.

Exit mobile version