startstop

Finále Auto Roka Slovensko sa blíži

Nová národná cena „Auto Roka Slovensko“, udeľovaná odbornou porotou, ako aj jej sesterská národná cena „Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti“ sa blížia do svojho finále. V stredu, 13. marca, sa mohli porotcovia detailne oboznámiť s ôsmimi finalistami v areáli okruhu Slovakia ring a jeho bezprostrednom okolí, kde prebehli samotné testovacie jazdy. Pri tejto príležitosti porotcovia zároveň využili možnosť hlasovať za svojho favorita.

V priebehu marca odborná porota ankety Auto Roka Slovensko mala možnosť absolvovať testovacie jazdy na všetkých ôsmich vozidlách v priestoroch Slovakia ringu a jeho blízkom okolí. Počas celého dňa porotcovia preverovali jazdné vlastnosti všetkých automobilov a tento deň tiež využili na to, aby vzájomne konzultovali a vymieňali si nadobudnuté znalosti a skúsenosti s finalistami,“ vysvetľuje Karol Gajdoš z organizačného výboru ankety Auto Roka Slovensko a dodáva: „Pri tejto príležitosti porotcovia zároveň jednotlivo aj hlasovali za svojho favorita. Účastná bola väčšina poroty, zvyšní štyria porotcovia sa kvôli pracovnej zaneprázdnenosti nemohli dostaviť osobne a budú hlasovať individuálnou formou. Po započítaní ich hlasu bude hlasovanie finálne uzavreté.

Foto: Marek Görözdös
Vyhlásenie sa blíži

Priebeh nezávislej súťažnej ankety Auto Roka Slovensko sa tak pomaly, ale isto blíži do finále. Po uzavretí hlasovania všetkých porotcov sa hlasy zapečatia a za prítomnosti notára budú prepočítané. Na slávnostnom galavečeri, ktorého termín bude odhalený už čoskoro, bude potom vyhlásený celkový víťaz. Ten vzíde práve z hlasovania odbornej poroty.

Foto: Marek Görözdös
Hlasovanie verejnosti s atraktívnymi cenami

Verejnosti tiež pripomíname, že od 27. januára beží online hlasovanie v sesterskej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti, kde môžu odovzdať hlas svojmu favoritovi ešte pár dní, konkrétne do konca marca,“ hovorí Karol Gajdoš. Hlasujúci v ankete volia iba jedného favorita spomedzi ôsmych finalistov, ktorý pre nich predstavuje práve to najlepšie, čo sa na slovenskom automobilovom trhu objavilo v uplynulom roku. „Motiváciou pre hlasujúcich podporiť svojho favorita je mimo iné šanca vyhrať množstvo atraktívnych cien od našich partnerov. Hlavnou cenou je tankovacia karta v hodnote 1 200 eur od spoločnosti TANKER, vyhrať však budete môcť tiež dvakrát dve spiatočné letenky do Paríža či elektroniku,“ uviedol Karol Gajdoš a dodal: „Do internetového hlasovania, ktoré prebieha na samostatnej webstránke, sa môže zapojiť ktorýkoľvek občan Slovenska, ktorý dovŕšil vek 18 rokov. Víťaz potom vzíde z internetového hlasovania verejnosti.“ Anketa Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti prebieha na webstránke www.autorokaslovensko.sk.

Foto: Marek Görözdös
Osmička finalistov

Osem finalistov súťažiacich o titul Auto Roka Slovensko a Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti tvoria vozidlá:

– BMW 5 / i5
– Honda CR-V
– Hyundai IONIQ 6
– KIA EV9
– Mercedes-Benz E
– Toyota Prius
– Volvo EX30
– Volkswagen ID. Buzz

Exit mobile version