Bude mať Porsche Panamera konkurenta z Ameriky? Plány automobilky Ford na prestavbu celej modelovej zostavy v Spojených štátoch a zamerať sa na SUV a crossovery už dávno nie sú tajomstvom. No štvordverový Mustang čakal zrejme málokto.

Zdá sa ale, že jediný spôsob, ako prežiť s týmito modelmi, bude oveľa dôležitejšou úlohou, než si spoločnosť myslela. Okrem štandardnej dvojdverovej športovej karosérie Ford pravdepodobne svojim zákazníkom ponúkne aj štvordverový Mustang. Bude ale oňho záujem?

Američania sú trochu iná nátura ako obyvatelia Európy, a to aj čo sa týka výberu vozidla. Každý z nás predsa vie, že americké príslovie hovorí: „Čím väčšie, tým lepšie“. Automobilka Ford už predbežne predstavila model Shelby GT500 pre rok 2020 a zároveň uviedla niekoľko dôležitých zmien a inovácií ohľadom budúcnosti Mustangu.

Najzaujímavejšou súčasťou prezentácie bol štvordverový Mustang poháňaný turbodúchadlom a motorom V8. Možno sa s ním nedostanete do terénu, ale na diaľnici výkon pocítite. Mohol by tak zapadnúť medzi rodinné športové sedany ako je Porsche Panamera alebo taká Audi A7.

To sú skoro všetky informácie, ktoré sú uverejnené. Automobilka okrem iného spomínala aj elektrické SUV, ktoré bolo ohlásené začiatkom roka 2018. Nebude sa nazývať Mach1, ale je pripravené sa čo najviac naučiť od súčasného Mustangu. Predsa len ide o veľmi obľúbený model z dielne Fordu.

V jednom z ďalších tvrdení sa uvádza, že V8 ešte nepotvrdeného Mustangu bude preplňovaná turbodúchadlom s použitým technológií, ktoré sú podobné tým, ktoré poznáme z malých motorov EcoBoost. Našťastie tu nepôjde o 1-litrový motorček. Plnokrvný osemvalec s objemom 5,0 litra by mal byť dopovaný dvojicou turbodúchadiel.

Vyzerá to tak, že Ford urobil krok späť, pozrel sa na seba a dostal sa tam, kam chcel. Má ale tento projekt ozajstnú budúcnosť? Alebo to je len zúfalý pokus ako nahradiť americký sedan Falcon? Každopádne, kým príde oficiálne predstavenie, ubehne ešte veľa času. Možno už v januári prídu na trh o tomto „štvordveráku“ nové informácie.

Zdroje: motorillustrated | startstop.sk
Zdroj titulnej foto: X-TOMI DESIGN

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMaťo Homola siedmy v prvých pretekoch WTCR v japonskej Suzuke
Nasledujúci článokAlpina B4 S Biturbo Edition 99 – limitovaná edícia s vyšším výkonom