Pouličný závod na rušných uliciach veľkomesta v rýchlostiach, ktoré ďaleko prevyšujú aj diaľničný limit?  Nelegálne preteky medzi Fordom Mustang a Mercedesom A45 AMG mali nečakaného víťaza – strom. Inak to ani dopadnúť nemohlo…

Rýchle autá nabádajú k rýchlej jazde. Najdôležitejší je preto medzičlánok medzi volantom a sedadlom. Problémom je, že kým naši otcovia jazdievali na starých Škodovkách s výkonom ledva 50 koní, dnes majú autá bežne o sto koní viac. A to už je hodnota, ktorá dokáže s autom celkom slušne hýbať. A čím výkonnejšie auto, tým väčšie pokušenie stlačiť plynový pedál až na podlahu a užívať si rýchlosť. No tu musí do hry vstúpiť rozum, a práve to je u niektorých ľudí najrizikovejšou zložkou. Príkladom sú títo dvaja vodiči Mustangu a Mercedesu A45 AMG, ktorí si povedali, že pouličný závod uprostred rušného mesta je skvelým nápadom. No výsledok závodu nemôže byť prekvapením snáď pre nikoho, kto je aspoň trochu pri zmysloch.

Celá situácia sa odohrala v juhokórejskej metropole Soul. Záznam z videokamery vodiča čierneho Mustangu ukazuje celý priebeh naozaj stupídneho pouličného závodu cez rušné ulice okresku Gangbuk v hlavnom meste Južnej Kórey. Video sa začína na semaforoch, kde v ľavom rohu môžeme vidieť druhého súťažiaceho (o Darwinovu cenu) v bielom hothatchi Mercedes-Benz A45 AMG predchádzajúcej generácie. Celý pouličný závod však netrval ani minútu, kým ho neprerušil (nečakane) strom oddeľujúci cestu a chodník.

Predtým však vodič čierneho Mustangu s kamerou stihol ohroziť niekoľkých účastníkov cestnej premávky. Prvá nebezpečná situácia sa stala krátko po „štarte“ pretekov, keď sa vodič vydal cez odbočovací pruh rovno cez pomerne veľkú križovatku, pričom navyše na semafore svietila červená. Pritom takmer zboku narazil do strieborného taxi. O pár sekúnd tento „hrdina“ uháňal rýchlosťou 177 kilometrov za hodinu v zóne, kde je povolených maxmálne 60 km/h. A o ďalší moment na to takmer zabil chodcu, ktorý cez zelenú prechádzal na druhú stranu po priechode pre chodcov.

No celý závod dospel do konca, keď vodič pri predbiehaní motorkára prudko pridal plyn, následkom čoho dostal pretáčavý šmyk a zastavil ho až strom. Našťastie, v čase nehody sa v blízkosti nenachádzal žiaden chodec, ktorý by si to s najväčšou pravdepodobnosťou odniesol najviac minimálne s ťažkými zraneniami.

A pre všetkých podobných hrdinov za volantom, ktorí by sa pokúšali o napodobnenie naozaj hlúpych mestských pretekov, nech toto video slúži ako názorná ukážka toho, čo sa môže stať. A hoci tento vodič nezabil seba ani nikoho iného, nie vždy sa takéto situácie končia šťastne…

Zdroje: carthrottle | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokDostane BMW M3 G80 aj manuálnu prevodovku?
Nasledujúci článokTakto bude vyzerať interiér novej Škody Scala!