Čo si predstavíte pri slovnom spojení „tank zo Štuttgartu“? Slávny Tiger z druhej svetovej vojny? Nuž, je síce pravda, že na jeho vývoji sa podieľalo aj Porsche, ktoré sídli v Štuttgarte-Zuffenhausene, ale tentokrát máme na mysli Mercedes triedy X, ktorý má namiesto kolies pásy.

Áno, je pravda, že Mercedes triedy X nie je nič iné, ako prezlečený Nissan Navara. A navyše ani nezdieľa to najlepšie, čo obe automobilky ponúkajú. Nemá úžasný podvozok z prémiovej triedy GLE, ani závodnú techniku z legendárneho GT-R. No napriek tomu má čo ponúknuť a je viac než dôstojnou konkurenciou k ostatným pick-upom, ktoré sú na starom kontinente v ponuke. Napríklad taký Volkswagen Amarok alebo Ford Ranger.

Tank zo Štuttgartu: Mercedes triedy X s pásmi namiesto kolies

Mercedes triedy X sa ale teší obľube u tunerov a rôznych úpracov, či už tých skutočných, alebo hoci aj virtuálnych. Niektorí stavajú na luxus, predsa len, stále je to Mercedes-Benz, a teda reprezentatívne auto, zatiaľ čo iní chcú naplno využiť jeho potenciál v teréne.

Brabus Mercedes-Benz triedy X. Upravený pick-up pre náročných.

Carlex Design Mercedes-Benz X: do hôr aj do mesta?

Avšak táto úprava, ktorú tu máme dnes, je zďaleka tou najextrémnejšou. Totižto tento Mercedes triedy X má namiesto kolies pásy, čo mu otvára nové obzory pri prekonávaní prekážok v teréne. No, bohužiaľ, ide len o výtvor grafika Nikitu Aksyonova. Napriek tomu sa ale pozrime na úpravu bližšie.

Nikita triedu X obdaril širším bodykitom, ktorý pozostáva z plastových blatníkov a robustného ochranného rámu vpredu, ktorý je navyše vybavený navijakom. Avšak zatiaľ sme nenarazili na nič vyslovene neuskutočniteľné. Niektoré spoločnosti dokonca ponúkajú pre triedu X o niečo drsnejší a hlavne funkčný vzhľad pre majiteľov, ktorí chcú využiť jej potenciál v teréne naplno.

No to, čo toto virtuálne dielo skutočne odlišuje od reality, sú pásy namiesto kolies. Doteraz sme nenarazili na žiadneho úpravcu, ktorý by niečo podobné ponúkal a úprimne povedané, máme silné tušenie, že ak by ste sa s takýmto autom vydali na cestu, policajti by z vás zrejme neboli veľmi nadšení.

Vzhľadom na to, že ide o pick-up jednej z najikonickejších a najluxusnejších značiek na svete, je celkom možné, že nejaký zbohatlík sa nakoniec predsa len rozhodne o šialenú zástavbu pásov namiesto kolies. Veď viete, zažiť niečo vzrušujúce na inak nudnej lyžovačke v švajčiarskych Alpách…

Zdroje: autoevolution | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKoniec jednej éry: Volkswagen Beetle sa so svetom lúči štýlovou Final Edition
Nasledujúci článokBMW 340i Touring + ALUMINED strešný box, preverili sme oba!