Pri aute s pohonom 6×6 všetkým prirodzene napadne Mercedes G63 AMG predstavený pred niekoľkými rokmi, no existuje tu aj lacnejšia a veľmi podceňovaná možnosť: Lada Niva 6×6!

Pri slovnom spojení offroad s tromi nápravami zrejme väčšine z nás napadne šialený Mercedes G63 AMG 6×6, ktorý bol predstavený v roku a z ktorého vyrobili len niekoľko desiatok kusov. Samozrejme, exkluzívna limitovaná edícia znamená aj exkluzívnu cenu a v tomto prípade hovoríme o stovkách tisíc eur. Ak ste sa ale do monštruózneho offroadu zamilovali na prvý pohľad, máme pre vás jedno výrazne lacnejšie riešenie menom Lada Niva 6×6.

Aký iný kultový offroad sa vyrába už desaťročia bezo zmeny? Okrem legendy menom Mercedes triedy G tu máme ešte Land Rover Defender a nesmieme zabúdať ani na východnú Ladu Niva. Ako sme už v úvode prezradili, práve posledný menovaný exemplár sa stal obeťou ruského YouTube kanálu, ktorý si hovorí Garage 54. Vzali obyčajnú Nivus dvoma nápravami, ku ktorej navarili prostrednú časť, a pridali dodatočnú tretiu nápravu.

Pridanie extra nápravy bolo pomerne jednoduché, ako tvrdí sám ruský staviteľ. Po inštalácii prídavného odpruženia a nápravy, vrátane diferenciálu, ruský tím testuje šesťkolesové ruské monštrum a hľadá slabé miesta, ktoré by mohli neskôr spôsobiť problémy. Ale buďme k sebe úprimný: auto vyzerá naozaj dobre a určite by si vyslúžilo množstvo pozornosti všade, kde by sa ukázalo. No otázne sú terénne vlastnosti a či tretia náprava nie je viac na škodu ako na úžitok…

Ruský portál Garage 54 je nám dobré známy

Napadlo vám niekedy, čo sa stane, ak okolo dvoch stromov omotáte kilometer baliacej fólie a rozbehnete sa oproti nej s autom? Že nie? Nevadí. Ale sú medzi nami blázni, ktorí majú podobne šialené sny. Ako napríklad ruský YouTube kanál Garage 54. Ten v svojom najnovšom počine proti fólii postavil starú Škodovku.

Stará Škodovka verzus kilometer fólie. Kto vyhrá zaujímavý duel?

Zdroje: Carthrottle | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článok9 zaujímavých komunistických áut, ktoré Západ takmer vôbec nepozná
Nasledujúci článokĎalšie športové SUV z Čiech? Škoda možno prinesie Karoq RS!