Tento Mercedes-Benz 300 SL Gullwing neokúsil asfalt viac ako pol storočia. Ukrývajúc sa v garáži na Floride, čakal kým nastane jeho chvíľa. Alebo nie? Čo donúti majiteľa nechať chátrať takúto raritu?

Azda každý automobilový nadšenec túži po scéne ako z filmu. Prísť ku garáži, otvoriť dvere a s údivom a otvorenými ústami skamenieť. Je už na každom z Vás, aké auto máte vysnívané. Tom Cotter spolu s Billom Warnerom takto našli vzácny Mercedes.

Od roku 1954 až do roku 1957 sa z podniku v Stuttgarte vyviezlo iba 1400 kusov. Každé jedno sa stalo ikonou vtedajšieho automobilového dizajnu a malo hodnotu aspoň 1 milión dolárov. A to bez ohľadu na stav. A predstavte si, že máte tento skvost doma, len tak v garáži. Čo bráni majiteľovi priviesť túto krásku späť k životu?

Gullwing bol pripravený brázdiť ulice Ameriky a ťahať závistlivé pohľady okoloidúcich. Žiaľ, tomuto konkrétnemu sa to nepodarilo 60 rokov. Z tých 1400 vyrobených kusov sa jeden, konkrétne 43. v poradí, usalašil u majiteľa, ktorý pravdepodobne vie čo má doma, ale nechce sa o to podeliť. Celkom škoda, nemyslíte?

Z garáže sa tak skoro nedostane

Podľa fotiek z miesta „náleziska“ by sa mohlo zdať, že Gullwing bol pripravený na prelakovanie krátko po zakúpení. „Toto auto patrí môjmu dlhoročnému priateľovi. Prvý krát som ho zazrel, keď som mal 16 rokov,“ vysvetlil Warner. „Je to skutočný nález zo stodoly. Úžasné auto, ktoré je originálne. Aj keď sa nikdy nedočkalo prelakovania. Všetky chrómové časti sú vzadu hodené v aute.“

Je dosť neuveriteľné, že sa tomuto Mercedesu podarilo žiť tak dlho bez toho, aby si uvedomovalo svoju existenciu. Prvé dva roky strávil jazdiac na cestách, zvyšok života bol zahalený v tme. Exteriér auta síce vyzerá, že je v garáži možno pár rokov, ale pri bližšom pohľade na historické pneumatiky Englebert či handru v motore, aby doňho myši nechodili ponocovať, jasne napovedá, že tento Gullwing už riadne dlho nikde nebol.

https://www.startstop.sk/lifestyle/1377/mercedes-benz-slc-450-roadster-krory-predbehol-svoju-dobu/

Warner objasnil, že by nechceli nechať auto v takomto stave. Jednoduchá rekonštrukcia by mohla majiteľovi hodiť čo to do vačku. A to vo veľkom. V takomto nálezovom stave sa odhaduje cena s pôvodnými prvkami ako je rádio Becker až na 900 tisíc dolárov. Aké sú ale plány majiteľa nevedno. Cotter a Warner zo žartu navrhli, že sa vrátia opäť o 20 rokov, aby sa pozreli, či tam ešte auto bude stáť. Dúfajme, že to nebude trvať tak dlho.

Zdroj: classiccars.com rmsothebys.com

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokUnikla finálna podoba faceliftovanej vlajkovej lode BMW radu 7!
Nasledujúci článokBizarný Gyro-X je automobil jazdiaci na dvoch kolesách! Ako funguje?