startstop

Hennessey predstavuje nové monštrum. Privítajte Maximus!

Zdroj: hennesseyperformance.com

Texasskú spoločnosť Hennessey nie je potrebné predstavovať. Úpravca je široko – ďaleko známy svojimi autami ako VelociRaptor, Exorcist, či otvorenou variantou Venom GT. Čo sa však stane, pokiaľ si do rúk zoberú pick-up značky Jeep?

Tuningová výstava SEMA v Las Vegas už klope na dvere a úpravca Hennessey svetu predstavuje ďalší bizarný kúsok zo svojej dielne. V útrobách spoločnosti sa postupne ale isto pracuje na hyperšporte Venom F5. Medzitým si mechanici na chvíľu odbehli a poriadne nadopovali Jeep Gladiator. Ten dostal motor z Dodgu Hellcat.

Čo sa teda reálne stalo? Ponúkaný agregát o objeme 3,6 litra, ktorý je v USA dostupný v tomto aute nedostanete. Pod kapotou pick-up si svoje miesto totiž našiel 6,2 litrový osemvalec doplnený o kompresor. V prípade balíku úprav HPE1000 Hennessey motor vyladilo na celkových 746 kW / 1014 koní a pridáva autu účinnejšie chladenie, lepší palivový systém, novú riadiacu jednotku a taktiež nerezový výfuk. Maximálny krútiaci moment tohto masívneho pick-upu je 1264 Nm a pohon všetkých štyroch kolies umožňuje tomuto monštru akcelerovať z 0 na 100 km/h v priebehu 3,9 sekundy. Hennessey svoj obrovský pick-up aj náležite pomenoval – Maximus.

Pri motore to však všetko iba začalo. Maximus prichádza s vyvýšeným podvozkom a novými tlmičmi a pružinami značky King. Chýbať nemôže odolnejšia hnacia hriadeľ a taktiež náprava Dana 60. Spriaznenú dušu vo forme off-roadového obutia Maximus našiel pri kolesách značky BFGoodrich. Taktiež auto disponuje novými nárazníkmi a vpredu je k dispozícií extra sada LED svetiel. Interiér vozidla obdržal nové čalúnené sedačky.

Cenovka? Tá sa pohybuje niekde na hranici 50.000 $ (46.000 €) samozrejme v závislosti od špecifikácie modelu. Pokiaľ by ste však siahli po úprave Hennessey, pripravte si trošku viac peňazí. Pri Maximusovi sa totiž hýbeme na základnej cenovke 225.000 $, čo je v prepočte okolo 200.000 €. Ak by Vás táto ponuka zaujala, tak by ste si mali pohnúť. Výroba je totiž limitovaná na 24 kusov.

Exit mobile version