startstop

Formula Red Bullu v uliciach Bratislavy?

Monopost tímu Red Bull Racing urobil poriadny hluk včera v hlavnom meste Českej republiky. Dnes ho priviezli aj k nám do hlavného mesta. Kadiaľ pôjde a kto ho skutočne riadi?

 

V priebehu dnešného dňa bude v centre Bratislavy prebiehať natáčanie filmu, ktorý na pár minút pozdrží premávku MHD. S nami blízkeho zdroja značky Red Bull máme informáciu kadiaľ pôjdu v Bratislave. Pôjde sa na hrad následne aj na Starý most a do mestskej štvrti Mlynské nivy.

Už v Stredu v skorých ranných hodinách preháňal po Karlovom moste monopost z Formuly 1. Následne sa presúval po ďalších častiach Prahy. Vo Štvrtok sa objavil na južnej Morave a dnes sa zastavili aj v našom hlavnom meste. Jedná sa o formulu RB7, s ktorou sa stal pilot Sebastian Vettel v roku 2011 majstrom sveta a tím Red Bull Racing vyhral pohár konštruktérov.

Model je síce z roku 2011, ale je v aktuálnych farbách tímu. Za volantom konkrétneho osemvalcového monopostu sedí bývalý pretekár David Coulthard. Podobných akcií je súčasťou už dlhšie. Na Slovensku bol aj v roku 2007 na otvorení tunela Sitina. Coulthard sa vtedy previezol približne v 20-kilometrovom okruhu od Sitiny cez most Lafranconi, po petržalskej diaľnici potom cez Prístavný most na Gagarinovú ulicu a samozrejme tou istou cestou späť. Maximálnu rýchlosť monopostu RB2 namerali pri 293 km/h. O čo ale konkrétne ide tentokrát, nám nechceli prezradiť musíme sa nechať prekvapiť.

Exit mobile version