startstop

Nemecká firma si posvietila na ďalší Rolls-Royce. Budú vyrobené len 3 kusy !

Okrem konkrétneho modelu Wraith o ktorom si povieme, upravila spoločnosť Spofec už niekoľko modelov značky Rolls-Royce. 

Úpravy exteriéru si môžeme všimnúť na prvý pohľad. Do očí vám hneď padnú 22-palcové čierne kolesá od značky Vossen s pneumatikami 265/35 vpredu a 295/30 vzadu. Firma Spofec pridala aj body kit s rozšírenými blatníkmi, ktoré sú širšie o 13 centimetrov od štandardnej verzie, ktorá je tiež dosť široká. Pribudli aj nové otvory pre prívod vzduchu a agresívnejší nárazník. Všetky úpravy exteriéru boli vyrobené z uhlíkových vlákien na udržanie hmotnosti. Celé auto je ladené do čiernej farby, takže sa na aute nenachádzajú žiadne chrómové doplnky. Upravil sa aj vzduchový podvozok, ktorý dokáže auto znížiť o 40 mm do rýchlosti 140 km/h. Pri vyššej rýchlosti sa vozidlo automaticky vráti na pôvodnú výšku.

Pod kapotou sa zachoval preplňovaný vidlicový dvanásťvalec s objemom 6,6-litra a s dvomi turbodúchadlami. Vďaka rôznym úpravám sa výkon zvýšil z 465 kW (632 koní) a 870 Nm na 527 kW (717 koní) pri 5,700 otáčkach a točivý moment až 986 Nm už pri 1,800 otáčkach. Tým pádom Wraith dokáže akcelerovať z 0 na 100 km/h za 4,2 sekundy. Maximálna rýchlosť kvôli vyššej váhe približne 2,5 tony je elektronicky obmedzená na 250 km/h.

Meno Spoločnosti Spofec vzniklo spojením dvoch písmen výrazu “Spirit of Ectasy”, čo znamená meno sošky na kapote vozidiel Rolls-Royce.

Mimochodom Spofec na žiadosť zákazníka upravuje aj interiér podľa ich vkusu. Na fotografii máme konkrétne čierno oranžový interiér. Presnú sumu úpravy firma neprezradila. Vzhľadom na to, že Rolls-Royce Wraith v základe stojí viac ako 350.000€ je jasné, že sa suma úpravy bude hýbať v astronomických číslach. Spoločnosť Spofec ale prezradila, že plánujú vyrobiť len tri kusy.

Exit mobile version