startstop

Americká firma vytvorila modernú úpravu Mercedesu 300 SL ! Dočkáme sa aj skutočného exempláru ?!

Mercedes 300 SL je jedným z najznámejších veteránov na svete. Práve preto si zaslúžil modernú poctu od americkej firmy S-Klub.

Mercedes 300 SL netreba predstavovať. Športiak bol vyrábaný od roku 1952 až do 1963. Ako jeden z prvých automobilov mal dohora vyklápacie dvere a prvýkrát sa predstavil na newyorkskom autosalóne. Okrem kupé verzie sa vyrábala dokonca aj verzia Roadster (kabriolet).

Spoločnosť S-Klub, ktorá sa povenovala starej legende sídli v meste Los Angeles a venuje sa podobným úpravám vozidiel. Táto novinka dokonca nadväzuje k nedávno predstavenému staršiemu projektu s označením Gullwing Speedster. Základ bol použitý z Mercedesu SLK, ktorý firma S-Klub zmenila takmer na nepoznanie a inšpirovala sa teda spomínanou legendou 300 SL. Je pravdepodobné, že chystaná novinka bude poháňaná kompresorom prepĺňaným šesťvalcom od AMG a postavená bude na podvozku od modelu SLK. Zatiaľ síce firma predstavila novinku iba ako ilustráciu, ktorú vytvoril grafik a dizajnér Jon Sibal. V skutočnosti by však malo auto vyzerať rovnako ako môžete vidieť na fotografiách.

Medzi úpravy patria vytiahnuté blatníky a veľké kolesá, vďaka tomu auto vyzerá ešte športovejšie a musíme uznať, že mu to skutočne pristane. Dostal aj zníženie svetlej výšky a vytiahnuté blatníky ho výrazne rozšírili. Zaujímavou úpravou je tiež odmontovateľná pevná strecha, ktorá sa nazýva hardtop.

Viac informácií a bližších detailov či a kedy sa upravený športiak dostane do výroby bohužiaľ zatiaľ nemáme. Určite sa však nájde niekoľko nadšencov, ktorý by si starú legendu obzreli aj v tejto podobe v skutočnosti.

Exit mobile version