startstop

Mercedes-Benz Edition 550 je nová zaujímavá limitka, ktorú u nás nenájdete

Masívna a spoľahlivá V8 pod kapotou, luxusné doplnky ako exteriéru, tak aj interiéru a legenda s naozaj veľkým L.

Mercedes-Benz triedy G je etalón vo svojej triede a doslova žijúcou legendou na našich cestách. Trieda G je naozaj kusom železa na kolesách. Niekedy je škodou, že tieto autá skončia prevažne v mestskej džungli, namiesto tej skutočnej. Nemecká automobilka Mercedes si to samozrejme uvedomuje a svetu tak pripravila špeciálnu sériu dvesto exemplárov, ktoré budú určite zdobiť obálku nie jedného prestížneho mesta.

Noví majitelia si budú môcť zvoliť jeden z trojice zaujímavých lakov. Prvým je nenápadná šedá Arabian Grey, druhá je biela Moonlight White, ktorá je však novou farbou, ktorá prichádza do individualizačného portfólia Manufaktur. Pokiaľ sa radíte k odvážnejším, pozrite sa na sýtu červenú, Jupiter Red. Každá zo zmieňovaných možností na ceste určite vynikne a každý sa za ňou otočí. Unikátnej triede G určite dopomôžu aj lesklé exteriérové doplnky na lemoch blatníkov, na spodnej časti nárazníka, na spätných zrkadlách a na masívnom nezameniteľnom prednom ráme.

Nakoľko sa jedná o limitovanú edíciu, tak nový majiteľ si bude môcť interiér navrhnúť presne podľa seba. Na výber bude z množstva typov luxusného čalúnenia a prešívania. Obloženie ako palubnej dosky, tak aj dverí budete môcť zvoliť do karbónového prevedenia a samozrejmosťou bude nadštandardná bezpečnostná výbava. Najzásadnejším a najzaujímavejším prvkom bude rozhodne plaketa na madle pred spolujazdcom. Tá bude poukazovať na limitovanú edíciu vyrobených v počte 200 kusov. Samozrejme tam budete mať o ktorý presne kus z tejto limitky sa jedná. Finálne označenie tak bude XXX/200 Edition 550.

Ak sa do Mercedesových označení aspoň jakš-takš vyznáte, tak vám neuniklo číslo 550. Presne tak. Pod kapotou sa nachádza motorizácia 550, u nás známa ako G500. Pod kapotou tak nájdeme dvakrát prepĺňaný osemvalcový motor s maximálnym výkonom 310 kW / 421 koní a krútiacim momentom 610 Nm. Ak máte o túto limitku záujem, tak sa žiaľ musíte presťahovať do USA, nakoľko bude v ponuke iba v Amerike. A cena? 150.000 dolárov, teda cca 138.000 eur.

Exit mobile version