startstop

Majiteľ nové Ferrari SF90 Stradale stihol “rozflákať” po necelých 300km! Teraz je auto znova na predaj

Žiadna dopravná nehoda nie je príjemná. A už vôbec nie, ak svoje nové Ferrari SF90 Stradale nabúrate po vzdialenosti iba 290 km. Tak dopadlo Ferrari v Spojených štátoch amerických!

Nie je však jasné, komu a ako sa nehoda stala a či mala nejaké následky. V spoločnosti IAA sa objavilo na predaj práve toto búrané Ferrari SF90 Stradale s nájazdom iba 180 míľ. Na fotografiách je zreteľne vidieť, že vozidlo má kompletne rozbitú prednú časť. Zničený nárazník, predné svetlá, rozbité čelné sklo a zmizla aj väčšia časť kapoty. Poškodené sú oba boky auta a rovnako tak aj zadná časť si odniesla svoje. Predajca nabúraného Ferarri teda dúfa, že sa vozidlo predá niekomu, kto z neho napríklad použije nejaké náhradné diely, ktoré nie sú poškodené alebo sa dajú zachrániť.

Povedzme si o ňom niečo..

Spomínané Ferrari SF90 Stradale je prvým plug-in hybridným modelom značky. Základ elektrického ústrojenstva obsahuje dve turbodúchadlá preplňované štvorlitrovým osemvalcom, ktorý vychádza z modelu 488 Pista. Rozdiel je, že má iné sanie a výfukový systém alebo aj užšiu hlavu valcov a priame vstrekovanie s tlakom 350 bar. Vďaka tejto kombinácii vytvára výkon 574 kW a krútiaci moment 800 Nm.

Dva elektromotory sú umiestnené vpredu a jeden vzadu medzi motorom V8 a  8-stupňovou automatickou prevodovkou. Samozrejme sa ústrojenstvo stará aj o pohon všetkých kolies a pracuje s energiou, ktorá sa ukladá do 7,9 kWh lithium-iontového akumulátoru. Tým pádom plug-in sústava poskytuje výkon 735 kW, teda rovných 1000 koní. SF90 Stradale dokáže dosiahnuť rýchlosť 100 km/h za 2,5 sekundy. Maximálna rýchlosť dosahuje 341 km/h. Základná cena tohto vozidla je približne 400 tisíc € a s nejakými príplatkami aj viac.

Exit mobile version