startstop

BMW radu 1 Sedan, bohužiaľ len pre Čínu

BMW dnes v Číne spustilo predaj úplne nového modelu radu 1 sedan. Model je podľa slov nemeckej automobilky presne upravený podľa potrieb moderných cieľových skupín v Číne.

Vývoj rady 1 Sedan sa odohrával v nemeckej centrále v Mníchove popri spolupráci s čínskymi konštruktérmi. Vyrábaný však bude čínskej továrni v meste Tiexi na severovýchode Číny.

V Číne sú karosérie typu sedan skutočne obľúbené, BMW taktiež upravilo modelové rady 3 a 5 pre čínsky trh s predlženým rázvorom. Rada 1 Sedan ponúka dľžku 4456 mm, šírku 1 803 mm, výšku 1446 mm a rázvor 2670 mm. Charakteristické krátke previsy a dlhá kapota dodávajú jednotke typický športovo elegantný vzhľad. Zadná časť vozidla je veľmi dobre spracovaná dominantné svetlá a výrazné horizontálne línie zdôrazňujú že sa jedná o modelovú verziu Sedan a opticky ho rozširujú. Interiér ostal viacmenej nezmenený oproti európskej verzií radu 1.

V ponuke motorov sú na výber najnovšie pohonné jednotky, dvojlitrový štvorvalec s označením 125i s výkon 170kW (231 k) a krútiacim momentom 350Nm. Ktorý zrýchli z 0 na 100 km/h za 6,8 sekundy je zároveň aj najsilnejším v ponuke. Ďalej BMW ponúkne slabši dvojlitrový štvorvalec 120i s výkonom 141kW a taktiež trojvalec 118i s objemom 1,5 litra a výkonom rovných 100kw.

BMW sľubuje dokonalý jazdný zážitok vďaka takmer rovnomernému rozloženiu hmotnosti na nápravách, odľahčenej konštrukcií karosérie a odpruženia. Samozrejmosťou sú takmer všetky známe asistenčné systémy. Len škoda že sa táto novinka nedostane na slovenský trh, určite by zaujala a našu mladú generáciu.

Exit mobile version