Domov MOTO Moto News Brembo predstavuje LED brzdové strmene s ovládaním cez smartfón!

Brembo predstavuje LED brzdové strmene s ovládaním cez smartfón!

Známa talianska spoločnosť Brembo, ktorá vyrába komponenty brzdového systému sa pochválila netradičným nápadom. LED Brembo osvetlené strmene na vozidlách!?

Pri príležitosti šesťdesiateho výročia Brembo predstavuje nový koncept New G Sessanta inšpirovaný vôbec prvým strmenom pre motocykle vyrobeného v roku 1972.

Čo je vlastne koncept New G Sessanta?

Zatiaľ čo brzdové strmene na motocykli môžu urobiť skvelú prácu pri zastavení motocykla, chýba im však jedna vychytávka, ktorú ponúka práve nový strmeň Brembo New G Sessanta a to je osvetlenie. Firma ich zatiaľ predstavuje iba pre motocykle. Ak by sa ale reálne osvetlené strmene dostali do ponuky Bremba, pravdepodobne by sme sa dočkali aj varianty pre automobily a dokonca s LED technológiou.

Prvý strmeň pre motocykle z roku 1972
Aké to bude mať výhody ?

Hlavné prednosti osvetlených strmeňov ako uvádza výrobca bŕzd, sú že nielen pekne vyzerajú ale sú hlavne zaujímavé. Keďže v dnešnej dobe sa každý chce cítiť výnimočne a čo najviac si všetko personalizovať, tak Brembo prináša samozrejme aj túto možnosť, kde pomocou aplikácie vo vašom smartfóne môžete všetko potrebné ovládať. Môžete si v aplikácií zvoliť farbu podľa vašej chuti zo širokej škály ponúkaných farieb alebo meniť odtiene farieb.

Tým pádom strmeň môže byť napríklad vo farby laku motorky alebo možno aj vozidla ak sa toho teda dočkáme. Farba strmeňa môže byť každú chvíľu iná a to je skutočne doplnok, ktorý vzbudí pozornosť. Ďalšou výhodou svietiaceho strmeňa je, že vám môže pomôcť nájsť vaše zaparkované vozidlo. LEDky na strmeni okrem iného dokážu aj napríklad blikať pri brzdení alebo upozorňovať na výmenu brzdových doštičiek. Okrem iného by mohli slúžiť ako výstražné osvetlenie v prípade nehody alebo v prípade, že by ste motorku/vozidlo museli  odstaviť na ceste. Taktiež prichádza do úvahy aj to, že by koncept obsahoval aj zabudovaný zámok.

Dizajn svietiaceho strmeňa G Sessanta vychádza zo spomínaného prvého strmeňa, ktorý firma Brembo vyrobila v roku 1972. Avšak ho riadne upravili tak, aby zapadal do dnešnej doby. “Zostáva verný ikonickým líniám, ktoré boli charakteristickým znakom tohto prvého modelu, ktorý sa zapísal do histórie, koncept prenáša svoje telo novej generácie.” informoval hovorca spoločnosti Brembo. Doposiaľ ešte nie je známe kedy budú k dispozícii osvetlené brzdové strmene G Sessanta a či vôbec a ani ich cena. Ostáva nám len čakať a nechať sa prekvapiť. Či je to len gýč alebo LED svietenie môže slúžiť aj vyšším cieľom ako je komunikácia zostáva otázkou.

BREMBO “NEW G SESSANTA”: THE NEW BRAKE CALIPER CONCEPT SET TO SHAPE THE FUTURE OF MOBILITY

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 6

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokČínsky konkurent Tesly Nio sľubuje dojazd vyše 1000 kilometrov na nabitie
Nasledujúci článokAutomobilka SsangYong spúšťa predaj modelu Rexton na slovenskom trhu !