startstop

Hyundai Bayon má po facelifte

Foto: Hyundai

Hyundai odhalil prepracovaný Bayon s ešte odvážnejším dizajnom, ktorý má teraz bližšie k modelu Kona. Vyberať sa dá z nových farieb karosérie a dizajnov diskov kolies, no to nie je všetko.

Inovovaný Hyundai Bayon sa môže pochváliť ostrým a výrazným dizajnom s karosériou typu crossover. Do prednej často bola integrovaná lišta LED DRL (Daytime Running Lights) na vytvorenie svetelného podpisu Seamless Horizon, teda podobne ako aj v prípade modelu Kona. Prepracovaním prešiel tiež tvar a vzor predného nárazníka i masky chladiča. Hyundai Bayon teraz nesie tiež pozmenený zadný nárazník a do konfigurátoru pribudli nové dizajny 16 a 17-palcových kolies. K dispozícii bude celkovo deväť farieb exteriéru vrátane štyroch nových farieb Lumen Grey Pearl, Meta Blue Pearl, Lucid Lime Metallic a Vibrant Blue Pearl.

Foto: Hyundai
Lepšie osvetlenie

Moderný digitálny kokpit a špičkové funkcie infotainmentu boli ešte vylepšené vďaka zavedeniu aktualizácií máp Over-the-Air (OTA). Štandardom bude 4,2-palcový LCD displej na prístrojovom paneli a 10,25-palcová obrazovka multimediálneho systému s audiovizuálnou navigáciou. Nový Bayon naďalej ponúka funkcie, ktoré boli populárne už v predchádzajúcej verzii, ako je voliteľný 10,25-palcový konfigurovateľný digitálny prístrojový panel s rôznou grafikou v závislosti od režimu jazdy, Apple CarPlay a Android Auto, bezdrôtová nabíjačka či audiosystém Bose s 8 reproduktormi.  Vylepšilo sa tiež vnútorné osvetlenie. Ambientné podsvietenie získalo disponuje širšou škálou farieb a žiarovky v stropných svetlách nahradili LEDky.

Foto: Hyundai

Hyundai Bayon je známy bohatou bezpečnostnou výbavou a na tom sa nič nemení. Práve naopak, novinka dostala aj druhú generáciu systému eCall založenú na 4G sieti, ktorá v prípade nehody (ak sa aktivujú airbagy) automaticky upozorní záchranné zložky. Alternatívne môžu cestujúci túto funkciu aktivovať stlačením tlačidla.

Exit mobile version