startstop

Jeep Wagoneer S odhalil interiér

Foto: Jeep

Po úniku fotografií zo sociálnych sietí koncernu zverejnil Jeep vlastné snímky novej elektrickej vlajkovej lode a nezabudol k nim pripojiť ani fotografie interiéru.

Pred niekoľkými dňami sa na sociálnych sieťach koncernu Stellantis z ničoho nič zjavili fotografie nového elektrického SUV. Automobilka ich veľmi rýchlo stiahla, no očividne príliš neskoro. Niekto ich stihol ešte predtým stiahnuť a voľne sa šírili internetom. K fotkám sa rýchlo dostal portál Mopar Insiders, ktorý o chybe Jeepu, resp. Stellantisu informoval medzi prvými. Nový Wagoneer S EV je na nich v celej svojej kráse, a tak ešte pred oficiálnou premiérou poznáme jeho dizajn. Ten je takmer totožný s konceptom značky predstaveným ešte v roku 2022 a miestami pripomína Range Rover Velar.

Foto: Jeep
Už na jeseň 2024

Nový Wagoneer S bude v predaji len ako elektromobil a na domáci americký trh by mal vstúpiť už túto jeseň. V ponuke sa zaradí po bok benzínových modelov Wagoneer a Grand Wagoneer. Nepôjde však len o exkluzivitku pre USA a dostať by sa mal aj na ostatné trhy.

Už v základe by malo byť elektrické SUV k dispozícii s pohonom všetkých kolies, čo znamená, že dostane minimálne dvojicu elektromotorov. Výkon sa bude pohybovať na úrovni 600 koní, pričom z 0 na 97 km/h bude šprintovať len za 3,5 sekundy, čo bola v minulosti výhradne zóna superšportov.

Foto: Jeep

Novinka bude s najväčšou pravdepodobnosťou postavená na novej platforme koncernu STLA Large Platform, ktorá však bude podporovať aj spaľovacie a hybridné pohonné jednotky. Stellantis uvádza, že prvé modely značiek Jeep a Dodge z nej zídu v roku 2024 a práve Wagoneer S by mal byť jedným z nich. Samotná platforma bola navrhnutá v 400 a 800 V konfigurácii s akumulátormi s kapacitou od 85 do 118 kWh. Sedany postavené na STLA Large by mali ponúknuť dojazd až 800 km, v prípade ťažších SUV by malo ísť o nižšiu hodnotu. Či sa nový elektrický Wagoneer S dostane aj do Európy, v tejto chvíli nie je isté. Neexistujú však veľmi dôvody, prečo by sa tak nemalo stať.

Foto: Jeep
Exit mobile version