startstop

Čoskoro začnú predávať auto, ktorého cena môže rásť

Foto: BMW

Na prvý pohľad nemusí vyzerať ničím výnimočne, no vo svetle udalostí, ktoré nás pravdepodobne čakajú v najbližších rokoch, to môže byť skvelá príležitosť ako sa voziť v športovom aute, ktoré nebude strácať na hodnote, ba možno priam naopak.

BMW Z4 je súčasťou portfólia mníchovskej automobilky od roku 2002. Súčasná tretia generácia bola vyvíjaná v spolupráci s Toyotou, takže pokiaľ vám príde roadster málo praktický, siahnuť môžete po kupé s názvom Toyota Supra. Nadšenci šoférovania od začiatku predaja hlasno volali aj po možnosti voľby manuálnej prevodovky pre M-kový model. Kým Toyota na tieto výzvy reagovala o niečo skôr, BMW si tú najlepšiu konfiguráciu nechávalo v rukáve až do teraz. Už čoskoro príde na slovenský trh BMW Z4 M40i v špeciálnej edícii Pure Impulse so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou.

Foto: BMW

Nie je to iba o namontovaní manuálu do auta, ale model Z4 prešiel kvôli tomu komplexnejšími zmenami. Už len pokiaľ ide o samotnú prevodovku, tak tá vznikla špeciálne pre použitie v Z4. Vonkajší mechanizmus radenia, pozostávajúci z radiacej páky, jej vedenia a spojenia s prevodovkou, je vyrobený na mieru pre Pure Impulse edition.

Foto: BMW
Cena

Balík Pure Impulse je pre Z4 k dispozícii za príplatok 6.202 eur. Okrem manuálnej prevodovky tento balík obsahuje špecifické M disky kolies z ľahkej zliatiny vo vyhotovení s dvojitými lúčmi a s priemerom 19 palcov vpredu a 20 palcov vzadu. Zvoliť si potom k autu môžete dve nové zelené metalízy – Frozen Deep Green alebo Sanremo Green.

Foto: BMW

Pod kapotou BMW Z4 M40i sa nachádza trojlitrový radový šesťvalec poskytujúci najvyšší výkon 250 kW (340 k) pri 5 000 – 6 500 ot./min. a maximálny krútiaci moment 500 Nm pri 1 600 až 4 500 ot./min. S manuálom zrýchli Z4 M40i z 0 na 100 km/h za 4,6 sekundy, čo je o desatinku pomalšie ako s automatom. Hmotnosť verzie s manuálom zatiaľ nie je známa. Roadster s 8-stupňovou automatickou prevodovkou aktuálne váži 1.640 kg.

Foto: BMW

Výroba BMW Z4 M40i Pure Impulse edition sa spustí v marci. Naďalej bude prebiehať v Grazi u výrobného partnera BMW Group – Magna Steyr Fahrzeugtechnik.

Exit mobile version