startstop

Techart naordinoval 911 Turbo S surový výkon a decentný luxus

Foto: Techart

Najnovší derivát tradičných individualizačných programov Techart GTstreet je o elegantnom luxuse a nekompromisnej dynamike jazdy. R Touring je premenou Porsche 911 Turbo S na individuálny športový automobil pre nadšencov skutočného výkonu, limitovaný na 25 kusov. 

Ľahké komponenty z uhlíkových vlákien zabezpečujú nielen vynikajúcu aerodynamiku, ale definujú aj jedinečný vonkajší dizajn vozidla GTstreet R Touring. Elegantný high-tech body kit pozostáva z viac ako 40 rôznych komponentov. Zahŕňa okrem iného individuálne konfigurovateľný predný a zadný nárazník s viditeľnými karbónovými prvkami, aerodynamickú kapotu vyrobenú z uhlíkových vlákien, ľahké blatníky s integrovanými výstupmi vzduchu, predĺženia blatníkov z uhlíkových vlákien, športové prahy či bočné vstupy vzduchu z uhlíkových vlákien. Všetky viditeľné karbónové rady sú k dispozícii vo vysoko lesklom alebo saténovom prevedení.

Foto: Techart

Vynikajúcou dizajnovou črtou GTstreet R Touring a zároveň prepracovaným aerodynamickým komponentom je nový pevný odľahčený zadný spojler. Jeho dizajnová línia je viditeľne inšpirovaná pretekaním. Spojler vyrobený výhradne z uhlíkových vlákien vytvára vysoký prítlak a zároveň zaisťuje vyváženú aerodynamiku pri vysokých rýchlostiach. Viacdielny komponent obsahuje okrem iného lakovaný základný skelet vyrobený z uhlíkových vlákien a integrované kanály chladiaceho vzduchu i vnútorné konštrukcie vyrobené z hliníka.

Foto: Techart
Výkon zvýšený až na 800 koní

GTstreet R Touring sa dodáva s výkonnostnou modernizáciou Techart TA092/T1.1, ktorá dáva motoru 911 Turbo S dodatočných 44 kW (60 k). Motor teda podáva výkon celkovo 522 kW (710 k). Maximálny krútiaci moment sa zvýši o 100 Nm na 900 Nm. Druhým stupňom je momentálne najvýkonnejší Techart Powerkit TA092/T2.1 s dodatočným výkonom 110 kW (150 k) a krútiacim momentom zvýšeným o 150 Nm. Zahŕňa optimalizované turbodúchadlá, nový systém riadenia motora a prispôsobené riadenie prevodovky. Výsledkom je pôsobivých 589 kW (800 k) a 950 Nm. Na ceste sa výkonový skus ukáže zrýchlením z 0 na 100 km/h len za 2,5 sekundy a posunutím maximálnej rýchlosti až na 350 km/h.

Foto: Techart

Športový výfukový systém použitý na športovom kupé GTstreet R Touring je ručne zváraným umeleckým dielom pre skutočných nadšencov výkonu. Poskytuje výrazný, pohlcujúci soundtrack. Ovládanie klapky výfuku umožňuje široké akustické spektrum a zaisťuje mimoriadne emotívny zážitok z jazdy na každodenné cesty aj na okruhové použitie. Rozchod predných kolies je širší o 30 mm a automobil stojí na kovaných 20-palcových kolesách vpredu a 21-palcových vzadu s centrálnou maticou. K ešte športovejšiemu zážitku z jazdy prispievajú aj športové pružiny znižujúce svetlú výšku o 25 mm.

Foto: Techart

V interiéri ponúka GTstreet R Touring luxusnú a športovú atmosféru. Techart zvolil kombináciu prírodnej kože, Alcantary a ozdobných prvkov z karbónu a hliníka. Celá úprava Techart je dostupná od 98 250 eur bez dane, pričom montáž úprav je obmedzená na 25 vozidiel po celom svete.

Exit mobile version