startstop

PROJECT HERO – Land Rover so zabudovaným dronom na streche !

PROJECT HERO je nový Land Rover Discovery určený na záchranné operácie

 

Land Rover je známy výrobou áut ktoré s terénom nemajú problém, teraz však zašli ešte ďalej.

Čo sa stane keď sa táto značka spojí s červeným krížom a spolu pracujú na projekte ktorý má zachrániť ľudské životy ?

Vznikne jedinečný Land Rover Discovery pre Rakúsku horskú záchrannú službu. S integrovaným záchranárskym pátracím dronom, ktorý môže vzlietnuť a pristáť počas jazdy na streche Discovery. Umožnila to unikátna magnetická samocentrovacia Drone technológia. Dron je navyše možné ovládať priamo cez infotaiment vozidla.

Vozidlo je vybavené najmodernejšími komunikačnými technológiami a vzniklo na základe viac než 60-ročného partnerstva medzi značkou Land Rover a Červeným krížom. Bude pomáhať záchranárom lepšie sa adaptovať na vzniknutú situáciu napríklad pri zosuvoch pôdy, potopách alebo zemetraseniach. Pohľad z vtáčej perspektívy umožní záchranárom skúmať núdzové situácie z bezpečnej vzdialenosti.

Projekt Hero bude umiestnený na rakúskom výcvikovom stredisku Červeného kríža v Erzbergu, v hornatom mínovom  priestore Eisenerz a vo Viedni, po dobu 12 mesiacov od júna 2017. Drone bude testovaný v simuláciách k vývoju nových a inovatívnych technológií pre zmierňovanie následkov katastrof a na skúšobných jazdách pre zložité  prírodné katastrofy, vrátane použitia v noci a v hustých lesoch. Projekt Hero bude tiež použivaný pri situáciách kedy Červený kríž poskytuje potrebnú podporu v časoch prírodných katastrof, ako je napríklad ťažký sneh alebo povodne, alebo nehody.

Pod kapotou záchranárskeho Discovery nájdeme upravený troj-liter TD6 z klasického Discovery.

Exit mobile version