startstop

DS pripravuje novú vlajkovú loď s označením DS 8!

Nová vlajková loď od DS by mala prísť v roku 2020 a zaradiť sa do vyššej strednej triedy.

Citroën Numero 9 Concept

Luxusná divízia francúzskej automobilky Citroën ohlásila príchod jej novej vlajkovej lode s označením DS 8. Mala by prísť v roku 2020 a usadiť sa vo vyššej strednej triede. Stali by sa tak jediným predstaviteľom z Francúzska, ktorý by mal zastúpenie v tomto segmente.

Dizajnovo by DS 8 mohlo vychádzať z konceptu Citroën Numero 9, ktorý bol svetu predstavený už v roku 2012. Bude sa teda jednať skôr o fastback ako o sedan, ktorý je vo vyššej strednej triede zastúpený najviac. Že DS nechce kopírovať ostatné automobilky potvrdzuje aj viceprezident produktu Eric Apode, ktorý tvrdí, že dizajn má byť výnimočný a úchvatný. “Nechceme iba kopírovať Mercedes. To auto bude iné”, prezradil.Ten taktiež povedak, že dizajn auta už majú hotový a vyzerá naozaj úchvatne.

Zrejme sa teda môžeme pripraviť na plynulé línie, dynamicky sa zvažujúcu strechu, veľa chrómu, efektné elektróny a mnoho iného.

Po technologickej stránke by, samozrejme, mala byť vlajková loď na najvyššej úrovni. Myslíme si teda, že sa môžeme tešiť na všetky súčasné vychytávky či už z oblasti bezpečnosti, konektivity alebo jazdných vlastností. Ostatne, vlajková loď by, čo sa technológie týka, mala byť dosť príbuzná s novou generáciou Peugeot 508, ktorá bola predstavená len nedávno. Rovnako ako Peugeot 508, aj DS 8 by mal stáť na rovnakej platforme EMP2, údajne však bude ešte dlhší a tým pádom sa stane najdlhším vozidlom s touto platformou v celom koncerne PSA.

Informácie o motorizáciách zatiaľ nie sú známe, myslíme si však, že sa určite dočkáme ako spaľovacích motorov, tak aj hybridných alebo elektrických alternatív.

Nuž, nechajme sa teda prekvapiť, s čím na nás vybehne divízia DS. Ja si ale osobne myslím, že ak dizajnéri naozaj čerpali zo spomínaného konceptu Citroën Numero 9, hlavy sa za DS 8 budú otáčať vo veľkom. Či to všetko však bude stačiť na ostrieľaných harcovníkov z Nemecka, tým si istý nie som. Ambície sú však u Francúzov vysoké, tak snáď sa im ich podarí aj naplniť!

 

Exit mobile version