startstop

Hyundai Tucson prešiel faceliftom, zásadným vizuálnym zmenám sa vyhol

Foto: Hyundai

Hyundai Tucson debutoval už v roku 2004. Za dvadsať rokov si získal srdcia mnohých európskych vodičov. Len v roku 2023 sa z tohto kompaktného SUV v Európe zaregistrovalo 158 056 kusov.

Do marca 2024 sa v závode Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) vyrobilo pre Európu 746 836 kusov súčasnej štvrtej generácie Tucsonu, ktorá sa vyváža do 60 európskych aj niekoľkých mimoeurópskych krajín. Najviac predaných Tucsonov v Európe eviduje Hyundai v Nemecku, Španielsku a Spojenom kráľovstve. V najbližších dňoch spúšťa Hyundai výrobu modernizovanej verzie. Nový Hyundai Tucson dostane rad aktualizácií, ktoré sa dotknú dizajnu, technológií, výbavy aj zostavy pohonných jednotiek.

Foto: Hyundai
Osvieženie exteriéru

Nový Tucson si zachováva pokrokovú príťažlivosť svojich predchodcov. Automobil charakterizuje elegantný a moderný vzhľad s prepracovanými nárazníkmi vpredu aj vzadu. V prednej časti bol prepracovaný dizajn „anjelských krídel“ s väčšími dennými svetlami a zachovaním zrkadlového efektu zasadeného do mriežky, ktorá bola zdokonalená povrchovou svetelnou úpravou. Tucson sa môže pochváliť aj novými diskami kolies či až piatimi novými farbami exteriéru: Cypress Green Pearl, Ecotronic Grey Pearl, Ultimate Red Metallic, Jupiter Orange Metallic a Sailing Blue Pearl.

Športovo ladená výbava N Line obsahuje predný a zadný nárazník so špeciálnym dizajnom, prepracovanú mriežku chladiča, 19-palcové zliatinové disky, pričom podbehy a lemy blatníkov sú vo farbe karosérie.

Foto: Hyundai
Výraznejšie aktualizácie interiéru

Vo vnútri je tých zmien podstatne viac. Okrem sedadiel a stredového obloženia dverí je interiér kompletne prepracovaný. Zmeny sa dotkli palubnej dosky, stredového obloženia, volantu aj stredovej lakťovej opierky. Nový Tucson je vybavený dvoma zakrivenými 12,3-palcovými displejmi. V ponuke budú sedadlá s novým vzorom a novými materiálovými možnosťami, napr. v kombinácii látky a kože. Do ponuky pribudne aj nový farebný balík interiéru Cypress Green. Výbava N Line prináša do interiéru svoj vlastný súbor charakteristických prvkov. Nechýba červené prešívanie sedadiel či volantu, a rôzne atraktívne detaily ako červený krúžok okolo tlačidla štart/stop, či textilné semišové a kožené čalúnenie sedadiel vo farbe Obsidian Black.

Foto: Hyundai
Nové technológie a matrixové svetlomety

Údržba a aktualizácie softvéru v Tucsone budú jednoduchšie vďaka bezdrôtovým aktualizáciám Over-the-Air (OTA). Rozsiahly 12-palcový projekčný head-up displej ešte viac zvyšuje zážitok z jazdy a poskytuje najdôležitejšie informácie priamo v zornom poli vodiča. Neskôr v priebehu roka bude Tucson podporovať funkciu digitálneho kľúča Hyundai Digital Key 2.0 s ultra širokým pásmom. Táto technológia eliminuje potrebu tradičných kľúčov. Umožňuje odomknúť auto zo vzdialenosti niekoľkých metrov a naštartovať ho bez toho, aby ste museli položiť smartfón na bezdrôtovú nabíjaciu podložku.

Foto: Hyundai

Inteligentný systém predného osvetlenia posúva vonkajšie osvetlenie nového Tucsonu na vyššiu úroveň. Technológia Matrix beam LED sa automaticky prispôsobuje podmienkam na ceste, aby zaistila optimálne osvetlenie pre vodiča a zároveň znížila oslnenie ostatných účastníkov cestnej premávky.

Foto: Hyundai
Benzín, nafta aj hybrid

Nový Hyundai Tucson bude v ponuke so spaľovacími motormi, ale aj ako mild hybrid, full hybrid a plug-in hybrid. Zaujímavú novinku ponúkne plug-in hybridný pohon. Neskôr v priebehu roka bude dostupný nielen s pohonom všetkých kolies, ale aj s pohonom prednej nápravy. Navyše s cieľom podporiť jazdu s nulovými lokálnymi emisiami výfukových plynov Hyundai predstavil druhú generáciu jazdného režimu Green Zone. Umožňuje plynulý prechod na čisto elektrickú prevádzku pri vjazde do určených nízkoemisných zón alebo oblastí s emisnými obmedzeniami.

Nový Hyundai Tucson potvrdzuje odhodlanie spoločnosti Hyundai prekonávať očakávania zákazníkov. Jeho výroba štartuje v apríli tohto roka a slovenský cenník bude k dispozícii v najbližších týždňoch.

Exit mobile version