startstop

Nová Kia Sportage je tu. Ponúkne dieselový mild-hybrid a nové technológie

Kia Sportage

Po modernizácii

Kia predstavila modernizovaný Sportage. Najpredávanejší model značky v Európe má aktualizovaný dizajn exteriéru aj interiéru a okrem toho ponúka nové bezpečnostné a informačno-zábavné technológie. Kia Sportage bude po novom k dispozícii aj ako dieselový mild-hybrid.

Vyspelá mild-hybridná vznetová hnacia sústava EcoDynamic+ 48V v modeli Kia Sportage je prvou, ktorú značka uvádza na trh v rámci svojej celosvetovej stratégie elektrifikácie hnacích sústav. O pohone sme podrobnejšie písali v článku Mild-hybrid Kia príde tento rok. Kombinuje diesel a 48V elektromotor.

Kia sa tak stala prvým výrobcom, ktorý súčasne ponúka hybridnú, plug-in hybridnú, elektrickú aj 48-voltovú mild-hybridnú technológiu.Kia plánuje do roku 2025 uviesť na trh päť nových hybridov, päť plug-in hybridov, päť elektromobilov. Ešte predtým, v roku 2020, chcú predávať elektrické vozidlo na palivové články.

Modernejšie hnacie sústavy s novým polohybridným vznetovým pohonom EcoDynamics+

Sportage so 131-tisíc predanými kusmi tvorí približne štvrtinu celkových predajov značky v Európe. Po modernizácii ponúkne širšiu paletu motorov, vrátane novej mild-hybridnej dieselovej sústavy v spojení s 2,0-litrovým naftovým motorom. Táto kombinácia má  znížiť emisie CO2 o 4 % v rámci nového testovacieho cyklu WLTP.

Existujúci 1,7-litrový vznetový motor CRDi v modeli Sportage nahradí nový 1,6-litrový motor CRDi „U3“. Podľa automobilky ide o “najčistejší vznetový motor, aký kedy vyrobili”. Novinka sa bude ponúkať v dvoch výkonových verziách, a to buď 85 kW (115 k) alebo 100 kW (136 k). Druhý menovaný bude k dispozícii aj s pohonom všetkých kolies a dvojspojkovou 7-stupňovou prevodovkou.

Zmeny v interiéri a exteriéri

Modernizácia sa dotkla predných aj zadných nárazníkov, optiky hmlových svetiel, ale aj nových diskov z ľahkých zliatin. Tie bude automobilka ponúkať vo veľkosti od 16 do 19 palcov. V rámci doplnkovej výbavy bude v ponuke chrómové obloženie prahu dverí a kovové klzné dosky a tiež päť nových farieb karosérie.

Modernizovaný interiér prináša nový volant a infotainment, ako aj nové čierno-sivé dvojfarebné čalúnenie. Modely GT-Line budú v ponuke so sedadlami s dvojfarebnou čierno-sivou kožou alebo voliteľnou čiernou kožou s červenými prvkami.

Inteligentné bezpečnostné technológie a nové informačno-zábavné systémy

Faceliftovaná Kia Sportage prináša nové asistenčné systémy, ako je inteligentný tempomat s funkciou automatického spúšťania a vypínania motora, systém monitorovania okolia vozidla v rozsahu 360° na zjednodušenie manévrovania pri parkovaní a systém sledovania pozornosti vodiča. Európski zákazníci budú mať na výber dve verzie nového infotainmentu: so 7,0 alebo 8,0-palcovou „bezrámovou“ obrazovkou.

Zdroje: Kiastartstop.sk

Exit mobile version