startstop

Novinky z Talianska: Chystá Alfa Romeo SUV pre siedmich pasažierov?

Alfa Romeo SUV

Talianska automobilka naskočila na trend SUV ešte len nedávno, no chystá ďalší model. Nové Alfa Romeo SUV má byť postavené na technológiách Stelvia a poskytne miesto pre siedmich pasažierov.

Nové sedemmiestne Alfa Romeo SUV bude útočiť na teritórium Audi Q7, BMW X5 a Mercedesu GLE. Meno XL SUV od Alfy zatiaľ nepoznáme, no oficiálne predstavené by malo byť v priebehu budúceho roka a spustenie výroby sa očakáva na začiatok roka 2020. Na čo sa môžeme tešiť?

Alfa Romeo SUV

Nemecký autobild prišiel s prvými neoficiálnymi vizualizáciami, ako by Alfa Romeo SUV mohlo vyzerať. Základom modelu bez mena bude prvé SUV automobilky – Stelvio. Samozrejme, platformu v Alfe o čosi nafúknu, a to najmä čo sa týka rázvoru kolies. Na dĺžku by nové SUV malo podľa nemeckého portálu merať 4,9 metra. Autobild predpokladá, že väčšie SUV bude približne o 200 kilogramov ťažšie, ako menšie Stelvio.

Otázkou sú motorizácie. S najväčšou pravdepodobnosťou sa ale pod kapotu nového SUV od Alfy budú montovať nanajvýš štvorvalce. Otázne je, či model dostane aj vrcholovú verziu Quadrifoglio Verde. Tú v súčasných generáciách Giulie a Stelvia poháňa úžasný 2,9-litrový vidlicový šesťvalec vyvinutý v spolupráci s inžiniermi z Ferrari.

Alfa údajne chce v modeli po prvýkrát využiť aj mild-hybridný systém, ktorý sa bude skladať zo 48-voltového elektrického sysému a elektrického turba. Hovorí sa, že z dvojlitrového turbobenzínového motora dokážu vydolovať 350400 koní.

 

Väčší brat Stelvia

Aktuálne jediné SUV značky Alfa Romeo – Stelvio, sa radí do triedy stredne veľkých SUV. Ponúka sa s troma benzínovými a troma naftovými motorizáciami. Ponuka začína na 2,2-litrovom vznetovom štvorvalci s výkonom 110 kW (150 k), pokračuje verziou naladenou na 132 kW (180 k) a naftovým vrcholom je rovnaký motor naladený na 154 kW (210 k). Ponuka benzínových motorov je na tom podobne: základom je dvojlitrový turbobenzín s výkonom 147 kW (200 k) a civilný vrchol má výkon 206 kW (280 k). Okrem toho je tu aj “superšportová” verzia Quadrifoglio Verde s výkonom 375 kW (510 k).

A rozmery? 4,7 metra na dĺžku, 1,9 metra na šírku a 1,68 metra na výšku. Stelvio je namierené proti Porsche Macan, Jaguar F-Pace, Audi Q5, či BMW X3.

Zdroje: Autobild | startstop.sk

Exit mobile version