startstop

Honda CR-V 5. generácie. Slovenské ceny oficiálne

Honda CR-V, aj keď sa to nemusí zdať pravdou, tak je najúspešnejším zástupcom športovo-úžitkového segmentu automobilov. Nová generácia tohto bestselleru prichádza, no v ponuke je zatiaľ len 1,5-litrový štvorvalec VTEC Turbo.

Perfektných čísiel dosahuje tento model najmä v USA. Práve americký trh dostal prednosť pri uvedení na trh 5. generácie, ktorá zažila svoj debut práve v Amerike, konkrétne v Los Angeles ešte v roku 2016. Európsky trh si však na toto SUV musel počkať naozaj dlho. Svoj debut na “starom kontinente” zažila až na ženevských doskách a teraz sa oficiálne začína jej predaj. V ponuke je zatiaľ k dispozícií len prepĺňaný 1,5-litrový štvorvalcový motor. Honda CR-V bude neskôr dostupná aj v hybridnej verzii, no tento kus sa do predajní dostane až o niečo neskôr. Mala by sa u nás ukázať počas budúceho roka.

Benzínový štvorvalec v prevedení VTEC Turbo bude mať dve naladenia. Obe súvisia aj s voľbou prevodovky. K dispozícií bude šesťstupňová manuálna prevodovka alebo bezstupňová prevodovka CVT. Prvá spomínaná motorizácia bude mať maximálny výkon 127 kW (173 koní) a druhá, so samočinnou technikou až 142 kW (193 koní). Na výber bude aj z pohonov.

Cenník obsahuje dva modely, ktoré budú mať manuálnu prevodovku a predný pohon. Ostatné verzie budú niesť označenie 4WD. Slovenské ceny novej generácie Hondy CR-V začínajú tesne pod 25 000 €. Ide však o model s manuálom, vo výbave Comfort a bez systému 4×4. Najvyššia výbava, verzia Executive s prevodovkou CVT a pohonom všetkých štyroch kolies bude stáť 38 690 eur. Ak by sa Vám to zdalo málo a chceli by ste navýšiť výbavu, moc možností mať nebudete. Zvýšenú hodnotu CR-V dosiahnete maximálne lakom (600 – 800 €) alebo tretím radom sedadiel za 1 700 €.

Zdroje: Honda | startstop.sk

Exit mobile version