startstop

Honda Civic Type R

2017 HONDA CIVIC TYPE R SETS NEW FRONT-WHEEL DRIVE LAP RECORD AT NURBURGRING

Honda Civic Type R

„Japonský atlét“ tak by sme mohli nazvať novú Hondu Civic Type R ktorá seká svoju konkurenciu na trati tak, ako samuraj svojich nepriateľov na bojisku.

Exteriér

Auto už z prvého momentu zaujme veľmi agresívnou novou maskou ktorá ďalej s agresívnymi líniami vytvára priam raketu a nie automobil. Za veľmi podarený dizajn musíme dizajnérov z Hondy pochváliť. Dali si na ňom záležať a výsledok je jasný, skutočne unikátny dizajn. Ohúria vás predné LED svetlomety, obrovské zadné krídlo, trojitý výfuk a veľmi atraktívne navrhnutý blinkér v prednom blatníku nad kolesom.

Interiér

V aute vás ohromia predné červené ergonomicky tvarované športové sedačky. Palubovka prešpikovaná elektronikou, avšak nieje prehnane vyzdobená, všetko má svoje miesto a jednoduchosť. Hneď po sedačkách si ako ďalšie všimnete čierny kožený volant s červeným zdobením ktorý nádherne dopĺňa sedačky. Avšak na náš vkus, sa sem nehodí hliníková hlava riadiacej páky. Čo poviete vy ?

Motor

Pod kapotou sa znova objavil dvojlitrový štvorválec s turbom V-TEC a výkonom 360 koní a krútiacim momentom 400 Nm. Maximálna rýchlosť sa pohybuje na hranici 270 km/h a zrýchlenie 0-100 za približne 5,6 s. Motoru sekunduje 6 st. manuálna prevodovka. V aute máte na výber z viacerých jazdných módov a to comfort, sport a špeciálny +R na jazdu po trati. Nezabudnime podotknúť, že auto je prednokolka.

Cenu nového Type R nepoznáme a na slovenský cenník si budeme ešte musieť počkať, no dovoľujeme si ju odhadnúť na niečo medzi 33 000€ až 39 000 €
Na záver ešte nezabudnime podotknúť, že nový Type R sa môže pýšiť titulom „Najvýkonnejší športový hatchback s predným náhonom na svete“.
A čerešničkou na torte… Honda nepotvrdila ale ani nevyvrátila možnosť, že tu bude aj rýchlejšia resp. ešte výkonnejšia verzia nového type R.

No čo viac si priať ?

 

Exit mobile version