startstop

Audi RS7: Prvý automobil s plug-in hybridnou technológiou z divízie Audi Sport

Audi RS7

Prvá generácia Audi A7 prišla na trh už v roku 2010. Pôvodne bol automobil predstavený ako 5-dverový fastback, ktorý zdielal svoje základy s Audi A6 štvrtej generácie. Dnes Vám však ukážeme exkluzívne obrázky pripravovaného Audi RS7, ktorá bude využívať plug-in hybridné technológie adaptované z Porsche Panamera.

Samotné Audi RS7 je najvýkonnejším automobilom značky a historicky vôbec prvým automobilom, ktorý bude vybavený hybridnou plug-in technológiou. Ingolstadskí inžinieri už pomaličky ale isto dokončujú práce na 4-dverovom super kupéčku pred príchodom v budúcom roku. Silný nátlak zákaznikov spôsobil to, že divízia Audi Sport dospela k záveru o výrobe vcelku unikátnych a doteraz nevýdaných RS-ových modelov. Nový cyklus výroby bol nastavený modelom RS5, ktorý uzrel svetlo sveta v roku 2017.

Najnovšie Audi RS7 bude však vyrábané v dielňach Audi Sport. Zachytené fotografie nám dávajú aspoň ako-takú predstavu o dizajne automobilu. Mohutné nasávanie, agresívnejší vzhľad, dvojité koncovky výfukov. Presne toto bude charakterizovať vrcholový model A7.

Špionážne zábery novej Panamery Turbo v Zelenom pekle poukázali prevažne na vizážne zmeny. Znížená svetlá výška, spevnené zavesenie a karbónovo-keramické brzdy sa dostanú aj na RS7. Samozrejme s väčšími kolesami a zrejme aj mohutnejším zvukom z výfukového potrubia.

Audi do sveta pošle rovno dve verzie RS7-čky. Prvou bude štandardná verzia, druhá bude mať dodatok Performance. V prvom zmieňovanom modely by mal pod kapotou driemať 4,0-litrový osemvalec doplnený o turbo známy z modelov ako Lamborghini Urus, Bentley Bentayga, či Porsche Panamera Turbo. Očakávaný výkon v RS7 je okolo 600 koní. Samozrejmosťou je dvojspojková automatická prevodovka S-tronic a pohon všetkých štyroch kolies Quattro.

Model Audi RS7 Performance bude využívať plug-in hybridnú technológiu, ktorá bola čiastočne vyvíjaná s koncernovým bratom, automobilkou Porsche. Pod kapotou bude driemať takisto preplňovaná 4,0-litrová V8, no bude doplnená o elektromotor s výkonom 140 kWh. Výsledkom by tak mal byť výkon 671 koní a krútiaci moment 850 N.m. Vďaka týmto číslam sa Audi RS7 Performance stane jedným z najrýchlejších áut divízie Audi Sport. V Ingolstadte hovoria o možnom zrýchlení z pokoja na 100 km/h v priebehu 3,5 sekundy.

Zdroje: Audi | startstop.sk

Exit mobile version