V ponuke českej automobilky Škoda s v súčasnosti nachádzajú dva modely SUV určené pre európsky trh a jeden model tejto kategórie určený výhradne pre ázijských zákazníkov. Každému dobre známy Kodiaq a jeho menší brat Karoq sú na našich cestách veľkými obľúbencami a aj vďaka tomu má Škodovka za sebou zaujímavý míľnik.

Práve v týchto dňoch totiž Škoda predala už v poradí miliónte vozidlo zo segmentu SUV. Tento významný počin sa jej podaril za obdobie od roku 2009 kedy sa oficiálne začal predávať model Yeti.

A ako teda vyzerá SUV s poradovým číslom 1 000 000? Jedná sa o model Škoda Karoq s motorom 1,5 TSI, ktorý si objednal nemec Eike Schröder, ktorý momentálne so svojou manželkou Carmelou Garbajosa žije v Španielsku. Zaujímavosťou je, že sa jedná o vôbec prvé auto od českej značky, ktoré si jeho majiteľ zadovážil. Podľa jeho vlastných slov tak urobil preto, že Škoda ponúka zaujímavý pomer cena-výkon spolu s dostupnosťou moderných technológií a príťažlivým dizajnom.

Doposiaľ najúspešnejším SUV značky je pritom model Yeti, ktorého sa za celú jeho životnú cestu predalo až 684 513 kusov. Na druhom mieste je Kodiaq. Ten je na trhu od roku 2016 a za túto dobu si nového majiteľa našlo až 215 600 medveďov. Okrem toho samozrejme nesmieme zabudnúť ani na Škoda Karoq, ktorého sa za rok predalo už 87 800 exemplárov. Má teda výrazne našliapnuté k tomu, aby sa z neho stal napredávanejší zástupca SUV z Mladej Boleslavi.

Aby toho nebolo málo máme tu aj čínsky model Kamiq, ktorého sa doposiaľ predalo síce len 12 000 kusov. Treba poznamenať, že jeho predaj je obmedzený len na ďaleký východ. Už čoskoro plánuje automobilka ukázať model odvodený od konceptu Vision X a okrem toho sa do predaja dostane aj Kodiaq GT, ktorý bude bohužiaľ zatiaľ dostupný len pre čínskeho zákazníka. Modelová ofenzíva českej automobilky na čele s Bernhardom Maierom bude pokračovať až do roku 2025. Práve kvôli tomu bude pravdepodobne potrebné rozšírenie výrobných kapacít. Veď už na rok 2020 je plánované predstavenie prvého elektrického zástupcu segmentu SUV, ktorý bude odvodený od štúdie Vision E.

Vision E

Zdroj: Auto.cz

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNové BMW radu 3: Bestseller sa svetu ukáže už na jeseň
Nasledujúci článokAko nám, vodičom, arogantní cyklisti znepríjemňujú život!
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.