Renault Koleos vstupuje na náš trh.

Francúzska automobilka Renault pracovala na výrobe modelu Koleos od roku 2009. V základnej výbave bude toto auto stáť približne 23 tisíc eur. Základ tohto SUV je Nissan X-trail, s ktorým majú mnoho spoločného.

Základná výbava tohto modelu obsahuje iba motor 1.6 dCi s výkonom 96 kW a točivým momentom 320 N.m. V elementárnej línií Zen ponúka pri Koleose Renault sedadlá s čalúnenou látkou a koženkou, zadné parkovacie senzory, infotainment R-Link 2 so sedempalcovým dotykovým displejom a navigáciou. Bonusová ponuka Winter Zen zlepší výbavu o vyhrievané predné sedadlá i volant, či samozatmavovacie vnútorné spätné zrkadlo. Tento benefit k základnej výbave stojí približne 550 eur.

Nasledujúce obsiahlejšie výbavy ponúkajú ešte väčšie množstvo praktických pomôcok, ktoré ocení každý šofér. V prostrednej výbave Intens nechýbajú diódové svetlomety či parkovacia kamera. Priplatiť si môžete dokonca aj za sklenenú strechu.

Initiale Paris je názov pre tú najbohatšiu ponuku výbavy. Je určená iba pre dvojlitrový turbodiesel so 128 kilowatmi. Cena pre túto kategóriu sa pohybuje okolo 33 tisíc eur. S Initiale Paris je spojené bezdotykové ovládanie kufru, ventilované predné sedadlá a hudbu si v aute vychutnáte z kvalitného audio Bose s 12 reproduktormi. Úplnú vrcholnú líniu tvorí exkluzívny čierny lak Améthyste. Ten je však v ponuke za príplatok.

Sebavedomie v jazde vám dodáva atletický profil vozidla s robustnou prednou časťou. Nový Renault teda svojím vzhľadom pritiahne mnoho očí. Interiér vás očarí ušľachtilými materiálmi s ambientným osvetlením s možnosťou výberu rôznych farieb osvetlenia. Okrem komfortu sa výrobcovia postarali pri plánovaní interiéru aj o dostatočný priestor vo vozidle.

Po modeli Kadjar prichádza na náš trh teda aj ďalšie SUV. Zaujímavosťou je, že budú v ponuke iba dieselové motory. Prvýkrát bol nový Koleos predstavený na autosalóne v Pekingu približne pred rokom. K zákazníkom na našom trhu sa dostanú prvé kusy už v septembri tohto roku.

 

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokĽubomír Višňovský vlastní BMW M4 DTM Champion editon (500 k)
Nasledujúci článokPeugeot 308 po facelifte dostal 8-stupňový automat