startstop

Peugeot Rifter prichádza aj na náš trh. Poznáme ceny!

Peugeot Rifter prichádza aj na náš trh. Poznáme ceny!

Nový Peugeot Rifter, po prvýkrát verejnosti predstavený v marci 2018 na Autosalóne v Ženeve, prichádza v týchto dňoch aj na slovenský trh. A my poznáme ceny!

Nový Peugeot Rifter je priamym nástupcom Peugeotu Partner. Oproti predchodcovi Rifter dospel a ponúka výbavu, o akej mohol Partner len snívať. Okrem toho, po vzore ostatných modelov značky, dostal aj revolučný interiér vybavený i-Cockpitom.

Je postavený na novej platforme EMP2, ktorá je známa svojimi dynamickými vlastnosťami. V spojení so špecifickým vývojom zadnej časti pre uprednostnenie modularity a zaťaženia, ponúka Peugeot Rifter kombináciu komfortu a jazdných vlastností na takej úrovni, aká v tomto segmente ešte nebola.

Peugeot Rifter prichádza aj na náš trh. Poznáme ceny!

Nový Peugeot Rifter prináša nielen nový, moderný a atraktívny dizajn, ale aj obrovský pokrok v oblasti komfortu a použitých technológií. Oficiálne bude slovenskej verejnosti predstavený na Autosalóne v Nitre, ktorý sa bude konať 11. až 14. októbra.

Rifter si prináša viaceré štylistické ale aj funkčné prvky z SUV: zvýšenú svetlú výšku, väčšie kolesá, veľkorysú ochranu prahov dverí, spodnej časti karosérie, oblúkov kolies a nárazníkov, ale aj predný a zadný kryt podvozku.

Výbavy a ceny

Nástupca Peugeotu Partner sa bude ponúkať v troch výbavových úrovniach: základom bude Active, o stupienok vyššie bude Allure a na vrchole ponuky bude GT Line. Dostupný bude v štandardnej a o 35 centimetrov predĺženej verzii Long, ktorá sa ale nebude ponúkať v základnej výbave Active. Obe verzie ponúknu buď 5 alebo 7-miestne prevedenie.

Na výber budú spočiatku len dve motorizácie: benzínová PureTech s objemom 1,2 litra s výkonom 110 koní spojená so 6-stupňovým manuálom a naftová 1,5 BlueHDI naladená na 3 výkonové varianty. Najslabšia ponúka 75 koní, stredná rovných 100 koní a najvýkonnejšia 130. Základom pre slabšie bude 5-stupňový manuál, v prípade 130-koňového dieselu to bude 6-stupňový manuál a za príplatok voliteľný 8-stupňový (!) automat. Neskôr, v máji budúceho roka, pribudne aj silnejšia benzínová 1,2 PureTech naladená na 130 koní v spojení s rovnakým 8-stupňovým automatom.

A čo za nového Riftera zaplatíte? Peugeot ponúka uvádzací bonus vo výške 500 eur pri výbave Active a pri ostatných výbavach rovnú tisícku. V základnej výbave Active s benzínovým motorom môže byť Rifter váš od 15.990 eur. V základnej výbave Rifter ponúkne asistenta rozjazdu do kopca, tempomat a obmedzovač rýchlosti, ale aj paket Bezpečnosť, ktorý obsahuje automatické núdzové brzdenie, systém varovania pred zrážkou, detekciu únavy vodiča, alebo dokonca rozpoznávanie dopravných značiek a odporúčanie rýchlostl. Okrem toho sa v základnej výbave nachádza aj manuálna klimatizácia, i-Cockpit a rádio s USB a Bluetooth.

Cenník:

Zdroje: Peugeot | startstop.sk

Exit mobile version