Nový Peugeot Rifter, po prvýkrát verejnosti predstavený v marci 2018 na Autosalóne v Ženeve, prichádza v týchto dňoch aj na slovenský trh. A my poznáme ceny!

Nový Peugeot Rifter je priamym nástupcom Peugeotu Partner. Oproti predchodcovi Rifter dospel a ponúka výbavu, o akej mohol Partner len snívať. Okrem toho, po vzore ostatných modelov značky, dostal aj revolučný interiér vybavený i-Cockpitom.

Je postavený na novej platforme EMP2, ktorá je známa svojimi dynamickými vlastnosťami. V spojení so špecifickým vývojom zadnej časti pre uprednostnenie modularity a zaťaženia, ponúka Peugeot Rifter kombináciu komfortu a jazdných vlastností na takej úrovni, aká v tomto segmente ešte nebola.

Nový Peugeot Rifter prináša nielen nový, moderný a atraktívny dizajn, ale aj obrovský pokrok v oblasti komfortu a použitých technológií. Oficiálne bude slovenskej verejnosti predstavený na Autosalóne v Nitre, ktorý sa bude konať 11. až 14. októbra.

Rifter si prináša viaceré štylistické ale aj funkčné prvky z SUV: zvýšenú svetlú výšku, väčšie kolesá, veľkorysú ochranu prahov dverí, spodnej časti karosérie, oblúkov kolies a nárazníkov, ale aj predný a zadný kryt podvozku.

Výbavy a ceny

Nástupca Peugeotu Partner sa bude ponúkať v troch výbavových úrovniach: základom bude Active, o stupienok vyššie bude Allure a na vrchole ponuky bude GT Line. Dostupný bude v štandardnej a o 35 centimetrov predĺženej verzii Long, ktorá sa ale nebude ponúkať v základnej výbave Active. Obe verzie ponúknu buď 5 alebo 7-miestne prevedenie.

Na výber budú spočiatku len dve motorizácie: benzínová PureTech s objemom 1,2 litra s výkonom 110 koní spojená so 6-stupňovým manuálom a naftová 1,5 BlueHDI naladená na 3 výkonové varianty. Najslabšia ponúka 75 koní, stredná rovných 100 koní a najvýkonnejšia 130. Základom pre slabšie bude 5-stupňový manuál, v prípade 130-koňového dieselu to bude 6-stupňový manuál a za príplatok voliteľný 8-stupňový (!) automat. Neskôr, v máji budúceho roka, pribudne aj silnejšia benzínová 1,2 PureTech naladená na 130 koní v spojení s rovnakým 8-stupňovým automatom.

A čo za nového Riftera zaplatíte? Peugeot ponúka uvádzací bonus vo výške 500 eur pri výbave Active a pri ostatných výbavach rovnú tisícku. V základnej výbave Active s benzínovým motorom môže byť Rifter váš od 15.990 eur. V základnej výbave Rifter ponúkne asistenta rozjazdu do kopca, tempomat a obmedzovač rýchlosti, ale aj paket Bezpečnosť, ktorý obsahuje automatické núdzové brzdenie, systém varovania pred zrážkou, detekciu únavy vodiča, alebo dokonca rozpoznávanie dopravných značiek a odporúčanie rýchlostl. Okrem toho sa v základnej výbave nachádza aj manuálna klimatizácia, i-Cockpit a rádio s USB a Bluetooth.

Cenník:

Zdroje: Peugeot | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTest SsangYong Tivoli 1.6 Be: Oplatí sa riskovať?
Nasledujúci článokNový Hyundai Santa Fe má slovenské ceny. Začína pod cenovkou 35-tisíc eur