startstop

Najlacnejšie AMG A 35 vyjde so svojou kožou na trh už čoskoro!

Najlacnejšie AMG A 35 vyjde so svojou kožou na trh už čoskoro!

Najvýkonnejšie “áčko” disponuje výkonom 156 kW / 224 koní. Už čoskoro sa však svetu predstaví najostrejšia verzia tohto hatchbatcku v podaní AMG A 35 pohonom všetkých štyroch kolies a výkonom kolísajúcim na hranici 300 koní.

Najnovší Mercedes triedy A, generácie W177 sa predstavil začiatkom februára. Motorová paleta však ponúkala iba tri možnosti. Dva benzínové a jeden dieselový agregát. Mercedes A200 disponoval výkonom 120 kW a A250 výkonom 165 kW. Najsilnejší dieselový motor A180 d v sebe ukrýval výkon 85 kW. To boli základné motorizácie. Tie boli však neskoršie doplnené o ďalšie 1,3-litorvé motory A160 s výkonom 80 kW a A180 s výkonom 100 kW. Ani to však nie je špička ľadovca.

Najlacnejšie AMG A 35 vyjde so svojou kožou na trh už čoskoro!

V portfóliu totiž chýba najostrejšia verzia s označením A 45 AMG. V predchodcovi dokázala divízia AMG z dvojlitrového štvorvalca vyprodukovať výkon enormných 380 koní. Na porovnanie, takýmto výkonom disponuje Jaguara F-Type S, ktorý má v sebe zabudovaný šesťvalec. Ostrá verzia však nebude chýbať ani v tejto generácií a bude niesť označenie AMG A 35. Výkonovo však bude porovnateľné napríklad s Volkswagenom Golf R.

Akými dizajnovými prvkami bude nová A 35 AMG vyzerať naznačujú detailnejšie prvky zachytené na fotografiách. Už sociálna verzia áčka sa tvári dosť agresívne a nie to ešte vo verzii AMG. A35 AMG dostane agresívnejšie vyzerajúci predný aj zadný nárazník a taktiež spojler nad kufrom, ktorý si môžeme pamätať z predchodcu A 45 AMG.

V interiérovej časti môžeme očakávať športovo ladený volant, zopár karbónových častí, výraznejšie bočné línie, či nastaviteľné sedadlá s integrovanou opierkou hlavy. Presne tieto prvky sú tými, ktoré k vozidlám s doplnkom AMG patria.

Podľa britského denníku Autocar bude Mercedes-AMG A 35 poháňaný preplňovaným benzínovým dvojlitrom, ktorý je známy z Mercedesu A 45 AMG. Výkon okolo 300 koní bude prenášaný na obe nápravy a plynulý chod by mala zabezpečovať dvojspojková sedemstupňová automatická prevodovka. S manuálnou prevodovkou sa však zrejme môžeme rozlúčiť.

Označením AMG A 35 to však nekončí. V ponuke bude taktiež balík Performance, ktorý zabezpečuje ako-taký upgrade vozidla. Tam sa môžeme spoľahnúť na donášku lepších bŕzd, lepšej aerodynamiky a lepšieho podvozku. Na úplné odhalenie si budeme musieť počkať do najbližších dní. Naživo si prvý krát oficiálne budeme môcť Mercedes-AMG A 35 prezieť už začiatkom októbra na autosalóne v Paríži.

Zdroje: Mercedes | startstop.sk

Exit mobile version