startstop

Na slovenský trh prichádza Mitsubishi Space Star s cenovkou pod 10-tisíc eur!

Na slovenský trh prichádza Mitsubishi Space Star s cenovkou pod 10-tisíc eur

Na slovenský trh sa dostáva aj malý japonský hatchback s cenovkou pod 10-tisíc eur. Mitsubishi Space Star bude predstavené na blížiacom sa nitrianskom autosalóne a predaj odštartuje v druhej polovici októbra.

Jeseň sa tradične nesie v znamení automobilových noviniek. Po autosalóne v Paríži je na rade (možno trošku menej významnejší :)) autosalón v Nitre. Tam sa predstaví Mitsubishi Space Star: nový hatchback, ktorý má s cenovkou 9.490 eur zaútočiť na segment malých mestských vozidiel. Ide o spestrenie modelového radu japonskej značky Mitsubishi, ktorá na slovenskom trhu v súčasnej dobe ponúka najmä crossovery a SUV, jedinou výnimkou je modelový rad Lancer.

Na slovenský trh prichádza Mitsubishi Space Star s cenovkou pod 10-tisíc eur

“Mitsubishi Space Star prináša nový štýl. Je svižný, ľahký a aerodynamický – navrhnutý tak, aby sa bez problémov pohyboval po meste. Je pohodlný, dobre vybavený a navyše mimoriadne praktický,“ povedal pri príležitosti začiatku predaja na slovenskom trhu Adrián Markusek, Country Manager M Motors SK s.r.o.

Space Star poháňajú výhradne trojvalcové motory MIVEC. Menší z nich má objem 1,0 litra (presnejšie 999 centimetrov kubických) a dosahuje výkon 52 kW (71 k) pri 6-tisíc otáčkach za minútu a krútiaci moment 88 Nm pri 5-tisíc otáčkach za minútu. Mitsubishi sľubuje, že Space Star dokáže s týmto motorom prejsť 100 kilometrov za 5,1 litra benzínu podľa meraní WLTP, čo znamená približne 4,5 litra benzínu na 100 km podľa starej normy NEDC. Slabší trojvalec bude k dispozícii vo výbavových stupňoch Entry (od 9.490 eur) a Inform (od 9.990 eur) a bude kombinovaný výhradne s 5-stupňovou manuálnou prevodovkou.

Sekundovať mu bude väčší 1,2-litrový trojvalec s výkonom 59 kW (80 k) pri 6-tisíc otáčkach za minútu a krútiacim momentom 106 Nm pri 4.000 ot./min. Spotreba by mala byť väčšia len o 2 deci paliva na 100 km. Výkonnejší trojvalec je k dispozícii vo výbave Invite (od 10.990 eur) a bude možné ho kombinovať ako s 5-stupňovým manuálom, tak s CVT automatickou prevodovkou, za ktorú si priplatíte rovnú tisícku. Samozrejmosťou pri oboch motoroch je plnenie najnovšej emisnej normy Euro 6d-temp.

Mitsubishi sľubuje, že Space Star poskytne dostatok miesta aj pre pasažierov s výškou nad 180 cm. Malé Mitsubishi má na dĺžku 3.795 milimetrov, na výšku 1.505 milimetrov a je široké 1.665 milimetrov. Rázvor náprav dosahuje 2.450 milimetrov.

Cenník

Zdroje: Mitsubishi | startstop.sk

Exit mobile version